
سرویس معرفی- محمد اسماعیل نوروزی: در پادگان دژ (محل استقرار تیم حلقهوصل در راهیان نور سال 93) مسقر شده بودیم. صبح دیروز یعنی 22 اسفند کاروانی تقریباً 30 نفره از پدران و مادران خادمین و زائران شهید در راهیان نور به این پادگان وارد شدند. پای درد و دل و صحبتهای یکی از این پدران شهید نشستیم. از این گلایه داشت که سال گذشته در همین پادگان عکس پسر شهید او و مابقی شهدای راهیان با بنرهایی نصب شده بود و چقدر ما از آن خوشحال شده بودیم. میگفت ولی چرا امسال دیگر خبری از عکس فرزندانمان نیست؟ نکند که آنها را فراموش کرده باشید؟ میگفت فرزند 23 ساله خادمش یک روز صبح در حالی که سوار بر خودرویی در حال خروج از خرمشهر به سمت شهر دیگری بوده، خودرو آنها واژگون میشود و سرنشینان آن جان میبازند. با یک لهجه شیرین گیلانی از دلتنگیها و غصههایش میگفت. ما هم که جوابی برای او نداشتیم جز گفتن ناراحت نباشید و انشاا.. اجرشان پیش خدا محفوظ است او را آرام میکردیم. این گفتگو سپری شد تا چند ساعت بعد. اعلام شد که بعد از نماز مغرب و عشا یک مراسم پاسداشت با سخنرانی آیتالله حاجتی امام جمعه موقت اهواز و حاج حسین یکتا و مدیحهسرایی میثم مطیعی در مسجد جامع خرمشهر برگزار میشود و ما هم برای پوشش خبری این مراسم باید آنجا حاضر شویم. به گزارش ما از این حضور توجه کنید.
سبک بالان؛ دومین یادواره پاسداشت ایثارگران حماسه راهیان نور
وقتی به مسجد جامع خرمشهر رسیدیم جماعت در حال خواندن نماز عشا بودند. یک بنر بسیار بزرگ هم در شبستان مسجد نصب شده بود:«سبک بالان؛ دومین یادواره پاسداشت ایثارگران حماسه راهیان نور». عکس برخی از شهدا هم در بنر دیده میشد. یک لحظه به یاد صحبتهای آن پدر شهید گیلانی افتادم. دعا کردم که او هم در مجلس باشد.
پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید و سرود ملی جمهوری اسلامی، نماهنگ«کربلا منتظر ماست بیا تا برویم» حاج صادق آهنگران با تصاویر راهیان نور پخش شد.
با پایان این نماهنگ و دعوت مجری برنامه، پدران و مادران خانوادههای شهدای راهیان نور وارد صحن اصلی مسجد جامع خرمشهر شدند و از قضا پدر آن شهید گیلانی هم در میان آنها بود.
حجتالاسلاموالمسلمین حاجتی امام جمعه موقت اهواز نفر بعدی بود که مجلس را به دست گرفت و به حضار خوشآمد گفت.
وی با اشاره با خاطرهای از یک پدر شهید به ضرورت توجه به ناظر و شاهد بودن شهدا به زندگان اشاره کرد و گفت: ما باید به یک درک عمیق و درست از شهدا برسیم و اینجا جای مبالغه نیست. شهدا آمدهاند تا ما را از غفلت بیرون آورند.
امام جمعه موقت اهواز ادامه داد: ما به درک درستی از شهدا نمیرسیم مگر اینکه به درک درستی از انقلاب اسلامی و حضرت امام(ره) برسیم. ما اگر انقلاب اسلامی را شناختیم میفهمیم که شهدا در چه مسیری قدم برداشتند.
حجتالاسلاموالمسلمین حاجتی افزود: اگر به کسی که در مسجد جامع خرمشهر بود و نقطه هدف انقلاب اسلامی و امام راحل را میشناخت، زنگ زدند و گفتند که الان کجایی؟ نمیگوید که در مسجد جامع خرمشهرم. به قول شهید آوینی باید بگوید که من در قطعهای از بهشت هستم.
پس از پایان سخنان ایشان، آیتالله موسوی امام جمعه موقت خرمشهر، آیتالله حجتی رئیس حوزه علمیه خرمشهر و حاج حسین یکتا فرمانده قرارگاه فرهنگی خاتمالاوصیا به روی صحنه آمدند و با تقدیر و تشکر از خانوادههای برخی از شهدای راهیان نور تندیسهای یادبود خادمالشهدا به نام «سبک بالان» را اهدا کردند.
پس از این اهدا تندیس، علی گلبهاران شاعر جوان به روی صحنه آمد و چندین بیت از اشعار خودش را برای حضار شرکتکننده در مراسم خواند. پس از او نیز حاج حسین یکتا سخنرانی و خاطرهگویی خودش را شروع کرد و در پایان با دعوت از میثم مطیعی مداح جوان برای روضهخوانی و سینهزنی به مناسبت ایام فاطمیه مراسم به انتها رسید.
لازم به ذکر است اسامی این شهدا که اکثر آنها از دانشجویان دانشگاه خیام مشهد بودند به شرح زیر است. این عزیزان در شب شهادت امام حسن عسکری(ع) یعنی 25 اسفند سال 86 در مسیر بازگشت به شهر خودشان یعنی مشهد مقدس در جاده اندیمشک دچار سانحه تصادف شدند. شهیدان سید یاسر سامانی، علیرضا یاقوتی، علی ابهری نژاد، اسماعیل تاجیک، احمدامین گرامی، حسین عبدوسی، محسن مهذب، سعید ابراهیم زاده، نادر عیوضی، مهدی اکبری دهقان، حجتا.. رحیمی، محمد سلیمانی، علیرضا رستمی، مجتبی مسعودی، علی نوریزاده، علی جنیدی، علی حسینپور، امیرحسین صابری، محمد گودرزی، محمد مهدی مقدم، نریمان مددی مژدهی، مهدی رحیمآبادی، امیرحسین ابراهیمی، حمید علیزاده، محمدرضا خالقی، سجاد عربپور، برادران محسن، محمدعلی، محمدرضا و علی اسدی، مجتبی مسعودی، سید علیرضا هاشمی و حامد رجایی.
برای شادی روح این شهدا فاتحه معالصلوات.