
محسن صفایی، مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی کاشان به حلقه وصل گفت: همان طور که می دانید تاریخ شفاهی حوزه تازه ای از تاریخ نگاری معاصر است و ما بیش تر در این زمینه با خاطرات دفاع مقدس و آثاری که منتشر شده آشنا هستیم.
وی ادامه داد: در واقع تاریخ شفاهی را اینگونه می شناسیم اما یک گنجینه و سرمایه اجتماعی و فرهنگی وجود دارد مثل واقعه کشف حجاب در زمان رضاخان که در اسناد تاریخی کمتر دیده شده به این دلیل که توسط پهلوی یا معدوم شده است و یا سانسور.
صفایی تصریح کرد: آنچه که در این خصوص اهمیت دارد در واقع مقاومت زنان و دختران کشورمان در آن برهه زمانی است که نیاز هست مطرح شود.
مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی کاشان افزود: در واقع با توجه به شرایط و موقعیت کنونی ثبت تجربیات فرهنگی و جمع آوری آن ها می تواند یک اتصال نسلی ایجاد کند بین دختران امروز و مادر و مادربزرگ های دیروز.
وی خاطر نشان کرد: در این فراخوان تلاش شده تا تاریخ شفاهی کشف حجاب و در اصل تاریخ اجتماعی و فرهنگی که ذیل مقاومت زنان و دختران آن دوران زنده نگه دارد تا اتصال نسلی و پیوند فرهنگی انجام گیرد.
صفایی ادامه داد: فراخوانی که منتشر شده از تمامی دانشآموزان، دانشجویان، طلاب و مردم کاشان این است که به دو شیوه در انجام این پژوهش بزرگ به ما کمک کنند. سادهترین راه این است که کلمه حجاب را به شماره 09301619932 پیامک کنند تا با آنها تماس گرفته و قرار مصاحبه بگذاریم.
وی اضافه کرد: راه دوم این است که از طریق شماره تلگرامی داده شده، فایل صوتی، متنی، تصویری و یا فیلم کوتاه خود را ارسال کنند، یعنی با شخص مورد نظر مصاحبه گرفته و فایل صوتی آن را برای ما بفرستند.
این فعال فرهنگی یادآور شد: مهلت شرکت در این فراخوان تا 30 مهرماه است و افراد می توانند در زمینه خاطرات ممنوعیت حجاب، اجباری کردن کلاه شاپو و ممنوعیت روضه خوانی اقدام به ثبت نام کنند.
صفایی ادامه داد: در نهایت نیز حاصل مصاحبهها و سایر آثاری که از طریق این فراخوان جمعآوری میشود میتواند در قالبهای مختلفی منتشر شود؛ اول اینکه تمام این روایتها به اسم مقاومت و پایداری مادران کاشان در قضیه کشف حجاب به صورت کتاب منتشر شود یا اینکه ماجراهای جذاب به صورت یک فیلم مستند میتواند ساخته شود.