حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی شنبه 19 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «چرا با پراید نمیتوان خداحافظی کرد؟» نوشت:
«...موضوع توقف تولید پراید سالهاست که از سوی مسئولان مطرح میشود. پراید خودرویی است که تولید آن در کره جنوبی آغاز شد. تولید این خودرو از سال ۷۲در ایران توسط شرکت سایپا آغاز شد که در کره جنوبی در مدلهای DM و FS و همچنین مدل سدان که به آن بتا نیز گفته میشد تولید میشده است. مدلهای اولیه پراید از خودروهای مزدا ۱۲۱ و فورد فستیوا گرفته شد و سپس توسط کمپانی کیا موتورز با تغییراتی در کره جنوبی ساخته شد...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «عبور از اصولگرایی؟» نوشت:
«...داستان جناح رقیب یا همان اصولگرایان اما کاملا متفاوت است؛ جناحی که اکنون دوران آشفتهای دارد و چسبندگی مرکزگرای خود را از دست داده است. اصولگرایان نیز همچنان درگیر ائتلاف درونجریانی هستند؛ آرزویی که سالهاست با وجود تلاشهای فراوان نتوانستهاند به آن دست پیدا کنند. اتفاقا هرچه هم در این مسیر تلاش میکنند عکس آن رخ میدهد. تجربه آن در انتخابات گذشته و جبهه مردمی نیروهای انقلابی (جمنا) است که نه تنها ایجاد وفاق نکرد بلکه باعث جدایی و دلخوری برخی طیفهای اصولگرایی شد. در حال حاضر هم با توجه به اینکه بازه زمانی کمتر از 8 ماه تا انتخابات مجلس مانده، شورای وحدت اصولگرایان نیز با استقبال چندانی از جانب تشکلها و طیفهای اصولگرایی مواجه نشد...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «پروژه بزک آبنبات فرانسوی کلیـد خـورد» نوشت:
«...براساس این طرح، ظاهرا لازم نیست آمریکا به برجام بازگردد همچنانکه ایران نیز لازم نیست از کاهش تعهداتش دست بکشد، بلکه هر دو کشور برای دورهای کوتاه اقدامات خود را متوقف میکنند. این یعنی آمریکا تحریمهای خود را بهویژه در حوزه فروش نفت و معاملات بانکی تشدید نخواهد کرد و در مقابل ایران نیز غنیسازی اورانیوم را افزایش نخواهد داد. طبیعی است که پاسخ تهران به این پیشنهاد نیز منفی باشد؛ چراکه توقف گامهای هستهای در ازای فروش نفت صرفا برای چهارماه و بعد هم روز از نو و روزی از نو، چندان منطقی بهنظر نمیرسد و کف خواسته ایران را مبنیبر عادیشدن فروش نفت و مبادلات مالی با جزئیاتی که وصفش رفت، برآورده نمیسازد. گذشته از همه اینها مواضع جدید ترامپ ماجرا را قدری پیچیدهتر میکند؛ رئیسجمهور آمریکا با اشاره به مذاکرات همتای فرانسویاش با ایران رسما اعلام کرد مکرون نماینده او و آمریکا نیست...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «نورافکن مالیاتی بر حسابهای بانکی» نوشت:
«...براساس آمار رسمی دستگاههای کارتخوان (پوز) و تراکنشهای کارتی سهم بالایی در اقتصاد ملی ایران دارد بهطوری که در ارزش تراکنشهای کارتی (شامل ابزار سه گانه دستگاه کارتخوان، اینترنت و موبایل) در سال گذشته به 2 هزار و 588 هزار میلیارد تومان و در خرداد ماه امسال به 239 هزار میلیارد تومان میرسد. برهمین اساس بخش عمدهای از نقل و انقالات پولی در کشور از طریق همین کارتهای بانکی صورت میگیرد که اکنون سازمان امور مالیاتی رصد آنها را آغاز کرده است...»
روزنامه «جوان»:
طی گزارشی درباره «سنگ روی یخ» نوشت:
«...گفتگوهای تلفنی روحانی با ماکرون تا سه شنبه هفته قبل ادامه داشت. منابع غیر رسمی از جمله سایت المانیتور بعد از این گفتوگوی تلفنی فاش کردند که ماکرون از روحانی دعوت کرده که در نشست سران گروه ۷ به عنوان میهمان افتخاری حاضر شود تا در حاشیه این اجلاس زمینهای برای ملاقات او با دونالد ترامپ رئیسجمهور امریکا فراهم شود، پیشنهادی که البته طرف ایرانی آن را رد کرده و بعد هم منابع فرانسوی گفتند که اصلاً چنین پیشنهادی در کار نبوده است. ظاهراً انتشار این گزارش در کنار گزارشهایی که در مورد دعوت ظریف به کاخ سفید منتشر شده، ترامپ را به لحاظ پرستیژی تحت تأثیر قرار داده تا جایی که او روز پنج شنبه توئیت کرد رئیسجمهور فرانسه نماینده کشورش برای دعوت از ایران به مذاکره نیست...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «اوضاع در کشمیر بحرانی شد» نوشت:
«...نخست وزیر هند اما همزمان با اعلام تدابیر تلافیجویانه پاکستان علیه کشورش در یک سخنرانی خطاب به مردم کشورش گفت به این دلیل کشمیر را از خودمختاریِ مطابق با قانون اساسی هند محروم ساخته تا این منطقه از «تروریسم و جدایی طلبی» پاکسازی کند. همچنین علیرغم هشدارهای پاکستان «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند، رسماً به دو بند از قانون اساسی این کشور در خصوص کشمیر پایان داد و آن را از حالت ایالت خودمختار خارج کرد. همچنین دولت هند از تصمیم پاکستان برای اخراج سفیر دهلی نو از اسلامآباد ابراز تاسف کرد و «بازنگری» در این تصمیم را خواستار شد...»
روزنامه «خراسان»:
این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «کم کارها در ماجرای «ایلیسو»» نوشت:
«...در شمال، غرب و شرق طرح های توسعه منابع آب در حال اجراست. عقب نیستیم، شاید خیلی بهتر و گسترده تر می توانستیم عمل کنیم.دیپلماسی خوبی داشتیم، اما این دیپلماسی می تواند فعال تر هم باشد. در شرق کشور پایین دست و در غرب بالا دستیم و باید حواسمان باشد که توازنی باشد. مسئله خیلی چالشی و حدود 70-80 سال است در آب های مرزی خود چالش داشته و داریم و فقط سد ایلیسو نیست؛ از گذشته مسائلی وجود داشته و حتما در آینده چالش ها به مراتب پیچیده تر و بیشتر خواهد شد...»