به گزارش حلقه وصل، هر قوم و قبیلهای از دوره های کهن تاریخی برای خود نماد و پرچمی داشته که به وسیله آن شناخته می شد؛ در طول تاریخ و به تناسب تکامل شهرها و دولت ها، پرچمها به نمادهای ملی تبدیل شدند و امروز، هر کشوری که به طور رسمی استقلال داشته باشد، پرچم منحصر به فرد خود را نیز دارد.
در حقیقت این نشانه ملی، گویای اندیشه و آداب و سنن مردمی که تحت لوای آن پرچم زندگی میکنند و به دفاع از کشورشان میپردازند.
ایران که یکی از نخستین تمدنهای بزرگ دنیا بوده نیز از این سنت تبعیت کرده و در هر دوره تاریخی از هزاران سال پیش تاکنون، پرچم های مختلفی داشته که البته از رنگ ها و نمادهای باستانی آن، در بسیاری از دوره ها استفاده شده و گاه گاه، تغییراتی اندک در آن به وجود آمده است.
پرچم ایران در برخی دورهها، نمادی از مبارزه و جهاد علیه ستمگران و گاه نشانه شکوه شاهنشاهی و آسمانی بودن پادشاهانی که حکومت را در اختیار داشته اند بوده است البته در طول دوره های بعد از ورود اسلام نقوشی با مفاهیم دینی و مذهبی بر روی پرچم کشورمان ترسیم شده است.
مستند «سبز، سپید، سرخ» درباره تغییر و تحولات در طرح و رنگ پرچم ایران طی قرون مختلف قرار است سه شنبه این هفته از شبکه افق پخش شود.
در این مستند با استناد به مدارک تاریخی و اسناد تصویری و تحلیلی و مصاحبه با مورخان و اساتید دانشگاه از جمله خسرو معتضد و میرجلال الدین کزازی و سایرین روند پیدایش پرچم ملی ایران تا تکامل امروزی مورد بررسی قرار می گیرد.
سید محمد رضا هاشمیان نویسنده و کارگردان «سبز، سپید، سرخ» است که سه شنبه 14 مهرماه ساعت 22.30 از شبکه افق پخش می شود و تکرار آن هم ساعت 16 روز چهارشنبه به روی آنتن می رود.