
به گزارش حلقه وصل، شهر کمکم بوی ماه مبارک رمضان را بهخود میگیرد، همهچیز و همهجا خبر از آمدن ماهی مبارک میدهند. در میان این هیاهوی گرانیها بازار به حرکتی نیاز دارد قیمتها متعادل شود و مردم روزهدار بتوانند اقلام مورد نیاز خود را برای افطار و سحر تهیه کنند تا انرژی کافی برای روزهای بلند و گرم روزهداری را داشته باشند.
در بازار این روزهای قزوین برنج به وفور یافت میشود اما قیمت آن روند افزایشی دارد و مسیر گرانی را طی میکند، مرغ نسبت به هفتۀ قبل ارزان شده و خرمای بم این کالای پرمصرف ماه رمضان نیز سیر صعودی قیمت در پیش گرفته و حداقل به دوبرابر رسیده و به نظر وارد حوزۀ کالاهای لاکچری شده است.
برنج فراوان ولی گران است
اولین رزق سفرههای سحر ماه مبارک رمضان، برنج است. برنج این روزها قیمتهای بالا و متغیری دارد. ارزانترین برنج ایرانی به قیمت هر کیلو 10 هزار تومان در بازار عرضه میشود، قیمت این کالا تا بیستوهفت هزار تومان نیز مشاهده میشود. کیفیت و پخت برنج ایرانی زبانزد خاص و عام است. از برنجهای خوشطعم و خوشپخت الموت تا برنج بینظیر شالیزارهای شمال کشور در بازار بهوفور یافت میشود ولی اینکه آیا خرید این کالا در توان قشر ضعیف و متوسط جامعه نیز هست یا نه، جای تأمل دارد. یکی از فروشندگان برنج در بازار میگوید: بسیار پیش میآید که مشتریانی به ما مراجعه میکنند و تقاضای نیمکیلو یا یک کیلو برنج میکنند و میگویند توان خرید بیشتر نداریم، ما خودمان بهعنوان فروشنده شرمندهٔ این افراد میشویم، ولی واقعاً کاری از دستمان برنمیآید. تا چندی پیش مرغوبترین برنج با قیمت دوازده تا چهارده هزار تومان در بازار عرضه میشد ولی اکنون این قیمت مربوط به برنج نیمدانه است.
مرغ ارزان شد
خبر خوب این روزها پایین آمدن تدریجی قیمت مرغ است. این هفته قیمت مرغ کشتار روز در بازار قزوین 10 هزار و هفتصد تومان بود. این روزها قیمت مرغ بهتدریج سیر نزولی داشته است و این خبر امیدوارکننده و مسرتبخشی است برای مشتریهایی که در این روزهای پرالتهاب توان خرید گوشت قرمز را ندارند و به گوشت سفید پناه میآورند.
خبر خوشحالکنندهٔ دیگر این روزها پایین آمدن نسبی قیمت پیاز بود. طی ماههای اخیر قیمت پیاز یکباره از 2 هزار تومان به پانزده هزار تومان رسید. چندین هفته پیاز در بازار کالایی لاکچری محسوب میشد که قیمت آن از بسیاری از انواع میوه پیشی گرفت، ولی با توجه به اینکه صادرات این محصول متوقف شد، قیمت آن نیز رفتهرفته کاهش یافت و این هفته در بازار قزوین به 5-7 هزار تومان رسید. اما سیبزمینی کماکان کاهش قیمت نداشته و با قیمت هر کیلو پنج هزار تومان بهفروش میرسد که انتظار میرود مسؤولین در این رابطه نیز اقدامات لازم را انجام دهند.
دیگر نوشیدن چای بهصرفه نیست
چای خشک، قند و شکر نیز از کالاهای اساسی ماه مبارک رمضان هستند. قند به کیلویی حدوداً 10 هزار تومان رسیده است و چای خشک معطر نیز هر کیلو 70 تا 90 هزار تومان بهفروش میرسد. البته چای لاهیجان با قیمت 25-35 هزار تومان در بازار عرضه می شود که آن هم مشتریان خاص خود را دارد و همانطور که میدانیم متأسفانه در یک بازۀ زمانی چند دهه، ذائقۀ مردم به سمت چای اسانسدار خارجی تمایل پیدا کرده است. شکر نیز کماکان با قیمت هشت هزار تومان در بازار عرضه میشود و بهنظر نمیرسد توزیع شکر دولتی تأثیری در کاهش قیمت آن داشته باشد.
آجیلهایی که آدم را میخکوب میکنند
قبلترها سر سفرهٔ افطار در کنار پنیر، گردو بود، چای با توتخشک، کشمش یا خرمای خشک زاهدی نوشیده میشد و بسیاری از موارد دیگر، اما اکنون همهٔ این خوراکیها لاکچری بهحساب میآیند و کمتر کسی آنقدر تمکن دارد که سراغ آجیل و خشکبار برود. گردو با پوست هر کیلو 55-70 هزار تومان، کشمش هر کیلو 30-35 هزار تومان، خرمای خشک زاهدی هر کیلو 11-18 هزار تومان، توتخشک هر کیلو 30 تا 40 هزار تومان، انجیر خشک هر کیلو 50 تا 70 هزار تومان، بادام با پوست هر کیلو 25 تا 30 هزار تومان و تخمهٔ آفتابگردان هر کیلو 30 هزار تومان است. با قیمتهای فوق، کارگری که ماهانه یک میلیون درآمد دارد، بدون شک توان و ظرفیت خرید محصولاتی از این دست را در سبد خانوادۀ خود نخواهد داشت. کارگران تنها روز مخصوص بهخود را نمیخواهند، نمایندگان مجلسی میخواهند که درد آنها را بفهمند و بشنوند، مسؤولینی میخواهند که دغدغهشان رفع مشکلات آنان باشد و وزرایی میخواهند که تا جان در بدن دارند تولید ملی را حمایت کنند.
خرمایی که در آستانهٔ ماه مبارک رمضان گران شد
خرمای بم، خرمایی خوشخوراک است که طرفداران فراوانی دارد و از اصلیترین اقلام سفرهٔ افطار روزهداران است. در آستانهٔ ماه مبارک رمضان، قیمت خرما بهنحوی گران میشود که گویا کمکم باید قید این کالا هم مانند برخی کالاهای دیگر زده شود. هر کیلو خرمای بم با قیمت 35 هزار تومان در فروشگاهها و مراکز خرید عرضه میشود. بهعبارت سادهتر، هر پاکت خرمایی که قبلتر با قیمت 10-12 هزار تومان بهفروش میرفت، اکنون با قیمت 23-25 تومان باید خریداری شود. انواع خرماهای دیگر نیز با قیمتهای هر کیلو 25-30 هزار تومان عرضه میشوند. این یعنی نیاز داریم مسؤولین قدری هوشیارتر باشند و نیازهای مردم را بیشازپیش درک کنند و درصدد رفع مشکلات آنان باشند، چراکه پیشتر وزیر و معاونین و مسؤولان وزارت سمت و دیگر وزرای کشاورزی از کنترل قیمت این کالاهای مهم ماه رمضان خبر داده بودند.
قیمت انواع میوه سیر نزولی دارد
در میان این گرانیها، بازار میوه با کمی کاهش قیمت روبرو شده است. طی هفتهٔ گذشته پرتقال هر کیلو 5-7 هزار تومان، کیوی هر کیلو 5 تا 10 هزار تومان، خیار هر کیلو 4 تا 6 هزار تومان، موز هر کیلو 12-14 هزار تومان، گوجهسبز هر کیلو ۱۵-۳۵ هزار تومان و سیب هر کیلو 5-10 هزار تومان بوده است. این نرخ های میوه تا حدودی طبیعیتر از هفتهٔ گذشته بودند و این مسئله نیز جای امیدواری دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، از مسؤولین امر انتظار میرود با توجه به اینکه در آستانهٔ ماه مبارک رمضان قرار داریم نسبت به تنظیم بازار و تأمین اقلام مورد نیاز در این ماه مبارک گامهای مؤثری بردارند، بهنحویکه این گامها بر سر سفرهٔ همشهریان عزیز مشهود و قابللمس باشد.
منبع: فارس