صد و چهاردهمین شماره ماهنامه فرهنگی تشکیلاتی حلقه وصل منتشر شد. این شماره به بررسی لایحه عفاف و حجاب، فعالیتهای قانونی این حوزه، عملکرد مسئولان در موضوعاتی همچون گشت ارشاد و اقدامات مردمی در این رابطه، پرداخته است.
سرمقاله این شماره، با اشاره به هویت و وظیفه تاریخی ملت ایران، عفاف و حجاب را از منظر فرهنگی و هویتی مورد بررسی قرار داده است.
پرونده «لعل» حلقه وصل که به بررسی برجستهترین رویداد، محصول یا فعالیت فرهنگی هر ماه میپردازد، این بار به اجتماع مردمی فعالان حوزه عفاف و حجاب که اواسط خردادماه در مجموعه سرچشمه تهران برگزار شد، پرداخته است. انتقاد از غیبت مسئولان در این مراسم و بیتوجهی آنان به دغدغهها و مطالبات مردمی، از جمله موضوعاتی بود که در «لعل» مورد توجه قرار گرفت. در این پرونده یادداشتی شفاهی از معصومه حاجحسینی، فعال حوزه عفاف و حجاب و از مسئولان برگزاری این رویداد منتشر شده است. وی در این گفتگو ضمن تشریح ابعاد برگزاری این اجتماع مردمی، گوشههایی از مطالبات مردمی را بازگو کرده است.
پرونده «رواق» این شماره مثل همیشه نگاهی کلی و بنیادین به مسائل حوزه فرهنگ دارد. متناسب با موضوع محوری شماره صد و چهاردهم، این پرونده نیز با در قالب گفتگویی با نعیمه اسلاملو، حجاب و عفاف و نحوه مواجهه با آن را مورد بررسی قرار داده است. محمدحسن استرحام نیز در یادداشتی به مسئولیت دینی در قبال حجاب پرداخته است. بررسی حجاب از دیدگاه مقام معظم رهبری و بررسی عنصر تبلیغ در این حوزه، دیگر موضوعات این پرونده است.
پرونده «گره» که به آسیبشناسی مسائل جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اختصاص دارد، با یک گزارش میدانی از وضعیت پوشش در اماکن عمومی آغاز شده است. دیگر مطلب این پرونده، به عملکرد صداوسیما در این زمینه اختصاص دارد. در گفتگو با حامد کاربخش، سجاد زینعلیان، محمد خوشنظر و مهدی دادآفرین، از فعالان و صاحبنظران این حوزه، مساله عفاف و حجاب و آسیبشناسی مواجهه با این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است. مهدی جمشیدی فعال فرهنگی و پژوهشگر، فروغالزمان تجلی کارشناس حوزه زن و خانواده و مهدی کنی، حقوقدان و مدرس دانشگاه در یادداشتهایی به بررسی لایحه عفاف و حجاب از زوایای مختلف پرداختهاند.
پرونده «سرو» معمولا به معرفی و بررسی فعالیتها و مجموعههای مردمی فعال در نقاط مختلف کشور اختصاص دارد، با این حال در این شماره میزبان حجتالاسلام رضا عزتزمانی، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی بود. دلیل گفتگو با عزتزمانی، پاسخگویی مسئولان سازمان تبلیغات در قبال فعالیتهایشان در حوزه عفاف و حجاب بود، آن هم در وضعیتی که بیشتر مسئولان برای این که در مظان توجه و مطالبه قرار نگیرند، ترجیح میدهند حتی کوچکترین اظهارنظری در این حوزه منتشر نکنند. معرفی گروهی از دختران دهه هشتادی و نودی کنشگر در حوزه عفاف و حجاب در گفتگو با سیده فاطمه شنایی، دیگر موضوع این پرونده است. همچنین محبوبه اتابکی، در یادداشتی کوتاه «کانون ذرهبین فرهنگی» و فعالیتهای آن را معرفی کرده است.
صد و چهاردهمین شماره حلقه وصل، تیرماه 1402 در 64 صفحه، به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر شده است.