
به گزارش حلقه وصل، «ایگور پانکروتینکو» کارشناس سیاسی روس در مطلبی تحلیلی اهداف حامیان حادثه تروریستی چابهار را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
در این مطلب آمده است: حادثه چابهار که متاسفانه باعث کشته و زخمی شدن تعدادی از افراد بی گناه شد، بار دیگر یکی از قواعد ثابت جنگ مخفی را تائید میکند که جنایت، جدایی طلبی و افراط گرایی دیر یا زود به ابزاری در دست سرویسهای اطلاعاتی دشمن تبدیل میشود.
میخواهم این موضوع را بیشتر باز کنم و آن هم این که شعارهای جدایی طلبی و مبارزه برای حقوق مذهبی اقلیتها دیگر فوق العاده سمی شده است.
حاملان این شعارها متوجه نیستند که چگونه مغز و روحشان تباه و منحط شده و به جای یک مبارز ایدئولوژیک از آنها گانگستر و قاتلی در آمده که از دست زدن به هر نوع جنایت و ارتباطی با سرویسهای اطلاعاتی خارجی ابا و امتناع نمیکند.
آنان در حقیقت عروسک و خدمتگذار آقایانی میشوند که هزاران کیلومتر دور از کشور آنها در دفاترشان بر کرسیهای نرم خود تکیه زدند.
«انصار الفرقان» که مسئولیت انفجار چابهار را بر عهده گرفته، یکی از این گروه ها است.
این گروه فعالیت خود را تحت شعارهای «دفاع از حقوق بلوچها و اهل سنت» و مبارزه علیه «ستمگریهای تهران» آغاز کرد و به سرعت شاخصهای یک سازمان جنایی را به خود گرفت.
حمایت از قاچاقچیان، دست داشتن در قاچاق مواد مخدر و مهمتر از همه برقراری ارتباط نزدیک با سرویسهای اطلاعاتی خارجی اقداماتی است که این گروه را وارد مرحله جدیدی از مبارزه علیه جمهوری اسلامی و پروژههای بزرگ اقتصادی آن کرده است.
تغییرات سریع ژئوپولیتیک منجر به آن شده است که گروههای جدایی طلب و افراط گرا در حال تبدیل شدن به یک سلاح موثر در جنگ اقتصادی باشند.
احتمالا در آینده شاهد حملات گروههای جدایی طلب و افراطی به پروژههای اقتصادی و خطوط نفت و گاز حتی در بندر گوادر و دهلیز اقتصادی در حال ساخت در پاکستان و همچنین امکانات زیربنایی «تاپی» در افغانستان خواهیم بود.
به این ترتیب جنگ اقتصادی شکل پیچیدهای به خود گرفته و اعمال تحریمها با عناصری نظیر خرابکاری، توطئه و اقدامات تروریستی توأم شده است.
به عبارت دیگر مقامات سیاسی و مالی و همچنین نمایندگان سرویسهای اطلاعاتی با ستیزه جویان مسلح در یک ردیف قرار گرفتند.
حادثه چابهار و همچنین حمله تروریستی به کنسولگری چین در «کراچی» که چندی قبل اتفاق افتاد، حاکی از آغاز مرحله جدیدی است که در آن حساب اصلی روی جلوگیری از توسعه اقتصادی کشورهایی است که غرب به آنها به عنوان نیمه مستعمرات و منابع خام نگاه میکند و دوست ندارد آنها را از نظر صنعتی پیشرفته و قابل رقابت در عرصههای علوم، تکنولوژی و استانداردهای مهم زندگی ببیند.
منبع: فارس