
به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، نخستین نشست هیئت اهالی رسانه و فعالان فضای مجازی مشهد در مؤسسه رسانه های نوین آستان قدس رضوی شامگاه گذشته 12 آبان ماه برگزار شد.
محمد جواد میری سردبیر روزنامه قدس در این نشست گفت: در راهپیمایی بزرگ اربعین چند مورد قابل توجه و الهام بخش ایرانیان است که مهمترین آن ویژگی های خدمت رسانی و مهمان نوازی عراقی ها از زائران پیاده است.
میری افزود: نوع تکریم زائر توسط عراقی ها و سنت هایی که آنان در پذیرایی از زائران دارند، می تواند برای ما ایرانی ها الهام بخش باشد و تجربه متفاوت آنان در کیفیت خدمات رسانی به زائران ما را به تفکر وا می دارد.
وی اظهار داشت: در خدمات رسانی ایرانی ها به زائران اربعین تکثر و انبوه بودن میزان خدمات چشمگیر است اما کثرت خدمات رسانی عراقی ها در میزان خدمت نیست بلکه توجه خادم به مخدوم محوریت دارد.
این فعال رسانه ای گفت: خدمات رسانی عراقی ها از کیفیت و اثرگذاری بیشتر برخوردار است و نگاه وحدت گرا به مخدوم ویژگی دیگر عراقی ها در خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی است لذا این نوع رویکرد در خدمت رسانی ایرانیان به زائران اربعین باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: آیین ها منشا ایجاد همبستگی بین ملت هستند، لذا با بازخوانی هوشمندانه آیین ها می توان سنت سازی یا آیین سازی کرد، همان طور که طی دو دهه گذشته موفق به ساختن آیین و پدیده های جمعی مانند راهیان نور، اعتکاف یا مراسم شبهای قدر شدیم و همبستگی ملت را به نمایش گذاشتیم.
میری اظهار داشت: در تولید ادبیات و اتخاذ نگاه علمی به پدیده های جمعی ضعیف عمل کرده ایم در صورتی که تجربه اربعین حسینی از ابعاد مختلف قابل بررسی و تحلیل است.
میری گفت: نباید با مساله اربعین حسینی به صورت شعاری برخورد کرد، بلکه اربعین ظرفیت سیاسی، معنوی و عرفانی است که ابعاد مختلف آن باید بررسی و به عنوان یک حماسه بزرگ تجزیه و تحلیل شده و با درک هوشمندانه از آن بهره گرفت در غیر این صورت ممکن است به تدریج در انعکاس این پدیده دچار اعمال کلیشه ای شویم.
میلاد شعیبی دبیر شبکه جوانان رضوی نیز در این نشست گفت: اربعین حسینی به نوعی یک شبکه سازی کامل و گسترده و نگاه مدیریتی حضرت امام حسین (ع) در شبکه سازی فرهنگی و مذهبی است و سیدالشهدا (ع) در اربعین همه قلوب را برای انجام یک عملیات فرهنگی همسو و هماهنگ می سازد.
وی افزود: در اربعین حسینی، یک عملیات بزرگ فرهنگی با شبکه هماهنگ مردمی حول محور امام معصوم (ع) محقق می شود، در واقع اربعین بزرگترین مرکز جذب قلوب و بزرگترین شبکه سازی برای جهان خلقت است.
دبیر شبکه جوانان رضوی اظهار داشت: حماسه اربعین حسینی تاکنون وارد جناح بندی های سیاسی نشده است، در واقع اربعین یک قدرت فراگیر برای جناح های سیاسی عراق است، همه سیستم های سیاسی عراق متحدالشکل برای اربعین تلاش می کنند.
وی گفت: مدل اربعین، الگویی برای فعالیت های اجتماعی و شبکه سازی ما در جامعه است، اربعین ابعاد مختلف دارد که باید کشف شود.
شعیبی افزود: الگوی خدمت رسانی عراقی ها به راهپیمایان اربعین حسینی مدل کاملی است که باید آن را شکافت و ابعاد مختلفش را بررسی کرد و براساس آن به زائران خدمات رسانی نمود.
مرتضی قربانی یک فعال توئیتری نیز در این نشست گفت: رسانه های ایران امسال در اربعین حسینی در روایت گری از حال و هوای زائران اربعین غافل شدند در حالی که رسانه ای مثل بی بی سی، گروه رسانه ای را تشکیل داده بود و حال و هوای زائران را به صورت میدانی روایت می کرد.
قربانی خاطرنشان کرد: حتی رسانه های عراقی برای گزارش گیری از زائران اربعین گروه های منسجم و چند شبکه ای را تشکیل داده بودند و به صورت حرفه ای و کاملا هماهنگ گزارش ها را تهیه و منتشر می کردند.
همچنین در ادامه ی نشست حجت الاسلام محمد محمدی استاد حوزه علمیه مشهد نیز گفت: محبت حضرت امام حسین (ع) می تواند منشا همگرایی قلوب باشد و راهیپمایی اربعین بزرگترین نمایش از همسویی و نزدیکی قلوب آزادی خواهان جهان است.
محمدی افزود: راهپیمایی اربعین فراجناحی است، مجلسی که به نام حضرت امام حسین (ع) برپا می شود، بزرگترین دستاوردش انسجام و وحدت بین مسلمین است.
وی اظهار داشت: همه کسانی که در فضای رسانه ای برای انعکاس راهپیمایی اربعین حسینی فعالیت می کنند، در مسیر 'دعبل' حرکت می نمایند و این یک مدال افتخار بر سینه تک تک اهالی رسانه است.