
به گزارش حلقه وصل: نشست تجربه مانا در عرصه مطالبه گری در هیأت های مذهبی کشور درهمایش هیأت های محوری برگزار شد.
در دومین روز همایش نهم هیأت های محوری و برگزیده کشور، نشست تخصصی تجربه مانا با محور بیان تجربیات موفق حرکت های مذهبی و هدفمند هیأتی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجت الاسلام ربانی منش به عنوان دبیر این نشست بیان کرد: روزی که پیامک تجربیات هیأت در عرصه مطالبه گری ارسال شد شاهد بازخوردهای بسیار خوبی در این زمینه بودیم و این نشست با هدف ارایه این تجربیات برگزارشده است.
در ادامه این مراسم، عساکره در خصوص بحران آب آبادان گفت: ماجرای آب آبادان از 20 سال پیش آغاز شد؛ مسأله اخیر آبادان از تیرماه آغاز شد و آب آبادان به شدت شور شد؛ در این عرصه هیأت ها هم وارد عمل شدند و جلسات مختلفی با مسئولان برگزار کردند.
وی افزود: وقتی حرکتی از سوی مسئولان انجام نشد فراخوان اعضای هیأت ها انجام شد و وضعیت روستاها تشریح شد و ستادی متشکل از مساجد و گروه های جهادی و... انجام شد و گزارشی هم برای جامعه مشعر ارایه شد؛ در این عرصه در ابتدا اقدام به شناسایی شد و مسئولان هم مشکل آب آبادان را حل کردند ولی در مشکلات آب روستایی به حسب نخلستان ها و احشام و... کاری انجام نمی شد چون محصولات آنها از بین رفته بود.
فعال فرهنگی مذهبی خوزستان بیان کرد: در این بین بسیاری تصور کردند که اگر حرکت و خیزشی انجام نشود مسئولان کاری برای آنها انجام نمی دهند؛ در این عرصه پویش «شهر را به هم نریزیم» را راه اندازی کردیم و با حضور گسترده در شهر خرمشهر و آبادان سعی شد که وضعیت زیرخاکستر را مدیریت کنیم.
وی گفت: مشکل شوری به دلیل قطع آب از سرشاخه بود و «ای سی» آب به حدی رسیده بود که نخیلات و احشام از بین می رفتند؛ در این بین منافقان نیز سعی کردند که مشکلات را به گردن ولایت بیاندازد و مردم را تحریک کنند؛ پس از این مسأله ستادی تشکیل شد و به فرمانداری رفتیم و درخواست کمک کردیم و پس از حضور آبفای آبادان ظرفیت ها جمع شد ولی دیدیم که کاری انجام نمی شد و با پول های مردمی چند برابر این ظرفیت را تجمیع کردیم.
وی اظهارکرد: آب رسانی به وسیله تانکر، آبرسانی به وسیله آب معدنی و آبرسانی به وسیله مخزن سه مرحله عملیات این طرح بود؛ مخزن هایی که جامعه ایمانی مشعر برای ما ارسال کرد 150 مخزن 5هزاری بود که باهزینه مردمی به مردم این منطقه رسید؛ برخی به دنبال وضعیت بحران زده کشور بودند ولی اقدامی انجام نمی دادند.
وی گفت: در همه دیدارهایی که انجام شد روستاییان را با خود همراه می کردیم و به همین دلیل حمایت های استانی و ملی و... با ما همراه شد و این طرح به موفقیت رسید.
در ادامه این مراسم ... اویسی از فعالان فرهنگی مذهبی نیز در خصوص نحوه ورود هیأتی های هرمزگان در خصوص حل مشکلات صیادان منطقه گفت: ماجرای صیادان اولین گام مطالبه گری در حوزه هرمزگان نبود .
وی افزود: برای ورود به این حوزه ها وارد مسایل چند وجهی می شدیم و اجتماعی از هیأت ها می رفتیم و مسایل کلان استان را نیز در نظرگرفتیم؛ ماجرای صیادها یک مطالبه عمومی در استان بود.
وی تصریح کرد: صیادان جاسکی که این مطالبه در خصوص این افراد رخ می دهد، شیعه نیستند و در اینجا هیأت های شیعه، عَلَم حمایت از اهل سنت را بلند کردند؛ در این زمینه برای همراه کردن هیأت ها باید دقت شود که مسایل وحدت آفرین لحاظ شود؛ وقتی امام علی(ع) برای مسایل همه مردم این چنین حساس بودند ما نیز به تبعیت از ایشان باید بر مساله حق و عدالت اصرار بورزیم.
این فعال مذهبی فرهنگی هرمزگان بیان کرد: پس از طرح رسانه ای خفیف این مساله، یک کار مستمر پژوهشی روی این کار انجام شد تا واقعیت سنجی و اعتمادسازی انجام شود؛ زمانی که این اعتماد جلب شد یک مستند همه جانبه ای در ایام عید، تولید شد و پس از تولید مستند، با طی مرحله قانونی و رویکردهای همه جانبه فعالیت را دنبال کردیم.
وی گفت: وقتی این طرح طی شد، مرحله اعلام عمومی آغاز شد و کار رسانه ای این حرکت پیگیری شد؛ تا زمانی که مساله رسانه ای شد جای تکذیب وجود نداشت و به همین جهت همه کشور و از همه جناح ها فعال شدند؛ مساله دیگر، همراه بودن جبهه خودی است که باید این موج توسعه یابد.
اویسی اظهارکرد: وقتی پس از پژوهش های لازم و طی جوانب مختلف این مشکل اعلام عمومی شد، مسأله کشتی های چینی پس از انکار، تأیید شد و مالکیت برخی اشخاص بر این کشتی ها نیز تأیید شد؛ وقتی این تاییدها انجام شود مطالبات عمومی نیز می تواند سمت وسو بگیرد و این مشکل حل شود؛ هیأت های دیگر باید از این تجربیات استفاده کنند.