
به گزارش حلقه وصل، در سالی که مزین به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است، هرکس باید به اندازه خود در راستای اجرای شعار سال گامی بردارد، اما هنگامی که حرفی از انجام کاری در راستای اقتصاد مقاومتی و اجرای منویات رهبری میشود، ذهن بسیاری از مردم به این سو حرکت میکند که باید مسئولان در این زمینه اقدامی انجام دهند، اما یکی از جوانان مشهدی این موضوع را اثبات کرد که هر کسی میتواند در حد توان خود برای اقتصاد کشورش موثر و مفید باشد، محمدرضا اسحاقی جوان ۳۴ سالهای است که با وجود امکانات محدود٬ اقدامی هرچند کوچک اما ارزشمند را در راستای صرفهجویی در هزینهها انجام داده است.
برای دیدن این جوان فعال مشهدی به محله عبدالمطلب مشهد میرویم، از کوچه پس کوچههای شهر مشهد که عبور میکردیم، پرچمهای عزای حسینی نظر ما را به خود جلب کرد، پرچمهایی که به سادگی فضای محله عبدالمطلب شهر مشهد را با رنگ غم سیدالشهدا(ع) فضاآرایی کرده بود.
در این پرچمها نشانی از تصاویر مختلف و شعارها نبود، نام هیچ نهادی نیز به چشم نمیخورد، اما تعداد این پرچمها به حدی زیاد بود که تصور اینکه یک نفر بانی تهیه این همه پرچم عزا شده باشد نیز سخت بود.
پرچمهای عزای حسینی را دنبال کردیم تا رسیدیم به یک مغازه کوچک که کاسبی جوان از آن مغازه کسب روزی میکرد، از وی سوال کردیم شما آقای اسحاقی هستید؟ همان کسی که مردم محله میگویند این پرچمهای عزای حسینی را تولید کرده؟ با لبخندی بر لب جواب مثبت میدهد، در مغازه فروش لوازم پلاستیکی این جوان مشهدی، چرخ خیاطی قدیمی و تعداد زیادی از چادر مشکیهای کهنه به چشم میخورد.
با خوشرویی از ما دعوت میکند تا در گوشهای از مغازه بنشینیم، ما نیز دعوت این همشهری خوشرو را قبول کرده با او وارد گفتوگو میشویم، ابتدای صحبتش را با توضیح شرایط خانوادهاش آغاز میکند، وی میگوید: محمدرضا اسحاقی هستم، دارای مدرک دیپلم نقشهکشی صنعتی متولد مشهد که در حال حاضر ساکن محله عبدالطلب مشهد هستم و چهار خواهر دارم.
اجرای سخنرانیهای دینی ۵ دقیقهای
اصالتش به روستای عفین قائن میرسد و بعد از دیپلم در حوزه علمیه به مدت پنج سال مشغول تحصیل شده است.
وی گفت: بعد از سربازی مشغول حرفه لحاف دوزی شدم و پنج سال در این حرفه مشغول بودم که یک شب که به همراه خانواده برای تفریح به یکی از بوستانهای نزدیک محل سکونتم رفتم، شاهد مراسم جشنی شدم که به مناسبت اعیاد مذهبی و ملی برپا شده است، دیدم که برنامه آنها صرفا مراسم جشن برای ایام مذهبی بود و بعد از پیگیری از مسئولان خواستم که در این برنامهها سخنرانیهای مذهبی را بگنجانند اما در جواب شنیدم که چنین برنامهای در بوستان ملت برگزار شده ولی هنگام سخنرانی٬ حاضرین٬ برنامه را ترک کردهاند، از همین رو سخنرانیها در مراسم جشن اجرایی نمیشود به همین دلیل من نیز به آنها پیشنهاد کردم که حاضرم سخنرانیهای ۵ تا ۱۰ دقیقهای را در بوستان محل سکونت خود ارایه دهم و از آنجایی که با فن سخنوری و وعظ آشنایی داشتم، سخنرانی ۵ تا ۱۰ دقیقهای را در جشنهای بوستان نیز گنجاندم که این سخنرانیها با استقبال خوبی از سوی شهروندان روبرو شد.
اسحاقی در خصوص ایده تهیه پرچمهای مشکی اظهار کرد: در حال حاضر نیز ۳ سال است که به شغل پلاستیک فروشی مشغول هستم و ایده تهیه پرچم با چادرهای کهنه از سال گذشته به ذهنم رسیده بود، اما امسال از ابتدای ماه محرم تصمیم گرفتم که کار ویژهای برای مراسم امام حسین(ع) انجام دهم از همین رو به فکر تهیه پرچم افتادم، اما هنگامی که هزینهها را محاسبه کردم، متوجه شدم که ضعیفترین پارچه که پارچه ساتن است و با اندک ضربهای از بین میرود، متری سه هزار تومان قیمت دارد و سایر بخشهای پرچم مثل دسته پرچم و .. نیز هزینههایی را برای من به همراه دارد از همین رو روزی که همسرم دیگر احتیاجی به چادر کهنهاش نداشت٬ به او گفتم اجازه بدهد تا چادرش را برش بزنم و پرچم عزای امام حسین(ع) را با آن تهیه کنم.
وی افزود: از چادر کهنه همسرم سه پرچم تهیه شد و بعد از آن تصمیم گرفتم که برای تبلیغ در خصوص این موضوع به مساجد و روضهها و جلسات قرآن زنانه در منطقه و مسجد علیابن ابیطالب(ع) و خیریه و مسجد طفلان مسلم رجوع کنم.
تهیه ۱۵۰ چوب پرچم از طاقههای پارچه
وی افزود: بعد از تبلیغ و اطلاعرسانی٬ بالای ۱۵۰ چادر کهنه برای من فرستاده شد که از هر چادر دو تا سه پرچم مشکی تهیه کردیم و برای نصب پرچم نیز با اجازه کسبه٬ محلی را برای نصب پرچم درب مغازهها تعبیه کردیم، علاوه بر این برای چوب و دسته پرچم نیز از آخر طاقههای پارچه فروشان توانستم نزدیک به ۱۵۰ چوب دسته پرچم به صورت رایگان تهیه کنم که این نیز ایده جدیدی بود، زیرا باید در کارهای فرهنگی ضمن تحمل سختیها به فکر ابتکار و نوآوری نیز بود.
وی در خصوص فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل گفت: همیشه اجرای منویات رهبری یکی از مهمترین دغدغههای فکری من بود، از همین رو تلاش کردم تا تهیه پرچمها با کمترین هزینه برای خودم و سایرین انجام شود، اما متاسفانه چون من تنها یک چرخ دستدوز بیشتر ندارم، تاکنون نتوانستم سایر چادرها را برش دهم٬ به تنهایی تمام پرچمهای بلوار عبدالمطلب و اطراف آن را دوختهام و در حال حاضر نیز نزدیک به ۱۰۰ چادر وجود دارد که هنوز برش ندادهام.
این جوان مشهدی ادامه داد: در مراسم تعزیه متوفیان نزدیک به ۱۰۰ برگه تسلیت در هر مسجد وجود دارد که اگر ما بتوانیم از پشت این برگها برای تهیه فتوکپیهای ادارات و یا نقاشی کودکان در مهدکودکها و مدارس استفاده کنیم، صرفهجویی زیادی در مصرف کاغذ میشود که البته من این طرح را به شهرداری ارایه کردم اما متاسفانه استقبالی از این قضیه نشد.
وی با اشاره به اینکه بعضی از کسبهها با میل و رغبت زیادی حاضر هستند که پرچمی را در محل درب ورودی خود نصب کنند و عدهای نیز پرچم را شکسته و به دور میریزند چرا که دکور مغازهشان به هم میخورد، گفت: برای اقدامات فرهنگی باید صابون همه چیز را به تن بمالیم از همین رو من با بداخلاقیها و کج سلیقگیهای برخی از شهروندان کنار آمدم.
تهیه ریسههای عزا با سر قیچی چادرهای کهنه
این جوان مشهدی به سرقیچیهای چادرها اشاره کرد و افزود: سرقیچی پارچه چادرها میتواند در تولیدی مانتوها و کت و شلوار آقایون برای داخل جیب آقایان استفاده شود، زیرا در حال حاضر برای جیب آقایان پارچه ضعیفی استفاده میشود که بعد از چند روز پاره شده و قابل استفاده نیست، اما این چادرها جنس قوی دارند که میتوان در بسیاری از جاها از آن استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه اگر شهرداری بتواند برای میله پرچم نیز از لولههای استفاده شده در محل نصب بیلبوردها و بنرها در اختیارمان قرار دهد، صرفه جویی زیادی در هزینهها میشود، اظهار کرد: میتوانیم از این میلهها برای میل پرچم عزای امام حسین(ع) استفاده کنیم که مقاومت بسیاری دارد، علاوه بر این از سرقیچی این پارچهها میتوان ریسههایی تولید کرد که با داشتن یک دستگاه برش٬ میتوان پرچمهای سراسری را در عرض چند دقیقه تهیه و شهر را با آنها ریسهبندی کرد.
وی تصریح کرد: همچنین برای دوخت و دوز این محصولات٬ میتوان از مکانهایی مثل فرهنگسراها استفاده کرد که در همین راستا علاوه بر شاغل شدن چندین نفر در این حوزه٬ منجر به صرفهجویی در استفاده از پارچه و ابزار مختلف شویم.
منبع:ایکنا