
حجت الاسلام علی احدی مسئول گروه مصباح الهدی قم در خصوص این سازه با حلقه وصل به گفتگو نشست.
وی بیان داشت: انجام کار تشکیلاتی جهت پیشبرد کار تبلیغی از لزومات است و مقام معظم رهبری هم بر تشکیل جبهه فرهنگی تاکید دارند که این نشان از اهمیت کار تشکیلاتی و گروهی است. با توجه به این مهم گروه تبلیغی مصباح الهدی از سال 89 در اراک فعالیت خود را آغاز نمود که ابتداً از 4 روستای محروم این شهرستان شروع و مبلغین از یک مدرسه متروکه این روستاها کار خود را استارت زدند.
احدی با بیان اینکه امروز حدود 9 سال از آن زمان می گذرد خاطر نشان کرد: به هر صورت فعالیت خود را در بازار، پارکها، کمپ های ترک اعتیاد،خیابان و مدارس و بیمارستان ها انجام می دهیم و این کار از استان مرکزی به سایر نقاط از جمله قم تعمیم داده شده است.
مسئول گروه تبلیغی مصباح الهدی قم تصریح کرد: تبلیغ بالینی در بیمارستان جهت ارتقا سطح روحی و روانی بیماران است و بسیار اهمیت دارد و ما در این حوزه حضور فعالی داریم. البته فعالیت این گروه در شرایط خاص کشور هم به صورت جدی تر دنبال شده مثل وقوع زلزله و یا سیل که گروه مصباح الهدی در این عرصه ها نیز به صورت پویا حضور یافته است و همچنان هم به فعالیت خود ادامه می دهد.
احدی ادامه داد: همچنین در مراکز ترک اعتیاد، خب کمپ های ترک اعتیاد یکی از اماکن خاص است که مخاطبان ویژه و حساس دارد وحضور مبلغ در این فضا به جهت یاری به افراد آسیب دیده از اعتیاد است و اولین و عمده ترین هدف حضور روحانی در این مکان ایجاد روحیه امید و کمک به افراد آسیب دیده به فرآیند بهبود است.
مسئول گروه تبلیغی مصباح الهدی قم تاکید کرد: بیشترین چیزی که معتادان را آزار می دهد نگاهی است که جامعه به آنان دارد و حس بی اعتمادی دیگران به آنهاست که ما تلاش داریم با حضور در این کمپ ها این حس را کمرنگ و از میان برداریم و بیش از 2 هزار طلبه در این بخش در حال فعالیت هستند.
این فعال فرهنگی در ادامه به بخش دیگری از فعالیت این گروه تبلیغی اشاره کرد و گفت: فعالیت این گروه همان طور که گفتم در بخش های مختلف انجام می شود و یکی از این امور ایجاد نشاط و امید اجتماعی در بین مردم است.
وی اضافه کرد: ایده و دغدغه ی ساخت یک سازه ی تبلیغی از اینجا شروع شد که خب بچه های انقلابی در حوزه ی برنامه هایی مثل مراسم های عزاداری، روضه ها خیلی خوب عمل کرده اند و پیشرفت بسیار خوبی نیز در طول این سال ها صورت گرفته است اما ما در بخش ایجاد نشاط و شادی و خنداندن قدری دچار مشکل هستیم و در این عرصه خیلی قوی وارد نشده ایم و همین مسئله باعث شده که برخی از جریان هایی که در این عرصه فعالیت می کنند گاهاً از خط قرمزها عبور کنند و یا نگاهی اسلامی به این بحث نداشته باشند به همین خاطر با جمعی از دوستان طلبه و غیر طلبه طرحی را تدوین و در نهایت اجرایی کردیم تحت عنوان «سفیرهدایت».
احدی در ادامه با اشاره به کامیونی که تبدیل به یک سازه ی تبلیغی شده است بیان داشت: حدود چهار سال پیش کامیونی را با کامل ترین تجهیزات به یک سازه تبدیل کردیم که به راحتی در اماکن عمومی تردد دارد و می تواند ساعت ها برای بخش عمده ای از مردم برنامه های فرهنگی ، اجتماعی و تبلیغی اجرا کند. می شود گفت که اولین ماشین در کشور با چنین امکاناتی ست که توسط حجت الاسلام قرائتی در اجلاس نماز نیز رونمایی شد و گروه ما توانست مقام برتری را در این اجلاس کسب کرد. البته خوشبختانه موفقیت این سازه و اثرگذاری آن موجب شد که در برخی از نقاط کشور نیز دوستان با مشورت این گروه چنین سازه و ماشینی را نیز آماده کنند و به تبلیغ و فعالیت بپردازند.
مسئول گروه تبلیغی مصباح الهدی قم خاطر نشان کرد: از جمله ویژگی های این ماشین می توان به وجود وضو خانه و ایستگاه صلواتی اشاره کرد که در مکان هایی که وضوخانه یا آب ندارد استفاده می شود، این وضو خانه و ایستگاه صلواتی طرف راست کامیون قرار گرفته است و موقع اجرای برنامه اصلا دیده نمی شود، به همین خاطر این ماشین، ماشین نماز نیز لقب گرفته است.
وی تصریح کرد: سن سیار از دیگر ویژگی های این ماشین است که به ابعاد ۷و نیم در ۴ متر (مجموعا ۳۰ متر) می باشد که وقتی باز می شود اصلا از روبرو کسی نمی تواند تشخیص بدهد که این کامیون است، ارتفاع سن خیلی بالاست به صورتی که اگر با سن های دیگر که با ابزارهای مختلف مانند داربست درست می شود مقایسه کنیم واقعا زیبایی و کارایی که دارد قابل مقایسه نیست. ماشین سفیر هدایت دارای یک تلویزیون بزرگ شهری با کیفیت بالا هم هست که آن را تبدیل به سینمای سیار می کند که برای اجرای برنامه هایی چند رسانه ای مانند پرده خوانی کارایی فوق العاده ای دارد.
احدی یادآور شد: همچنین مجهز به سیستم صوتی بسیار بیشرفته و حرفه ای به نام دایناکرود می باشد، به صورتی که برای اجرای برنامه های دیگر نیاز به سیستم صوتی دیگری نیست. این ماشین در واقع آنقدر مجهز هست که ما در بسیاری از مناطق زلزله زده و یا سیل زده از آن استفاده کردیم و در این مناطق برای پخش برنامه های تلویزیونی نیز از این ماشین استفاده می شد، اتاق فرمان آن دارای قابلیت هایی خوبی است به صورتی که حتی قابلیت تدوین و پخش تصویر زنده را نیز دارد.
این فعال فرهنگی ادامه داد: این ماشین حتی دارای صندلی و همه امکانات دیگری ست که برای اجرای یک برنامه لازم است اعم از سیستم صوتی و تصویری و بنر و غیره. در مکان های مختلفی مانند پارک ها، فضاهای عمومی، سواحل و در موضوعات مختلف مانند نماز، شهدای مدافع حرم، اعتیاد، طلاق و کاهش دیگر آسیب های اجتماعی و به شیوه های مختلف مانند سخنرانی، پرده خوانی، روایت گری و ... از این ماشین استفاده شده است که برخی در مناطق شهری، محروم و برخی روستایی بوده، اولویت ما مناطق حاشیه و محروم است.
مسئول گروه تبلیغی مصباح الهدی قم با اشاره به مخاطبین برنامه نیز افزود: معمولا بین 1000 تا 1۵00 نفر در طول اجرای برنامه ها ما را دنبال می کنند. در طول مدت اجرا سعی می شود برای تمام گروه های سنی از جمله کودکان، نوجوانان و جوانان با مضامین دینی، اسلامی، ایرانی و فرهنگی و اخلاقی برنامه داشته باشیم.
این طلبه ی جوان خاطر نشان کرد: به هر صورت ما برای دستیابی به اهدافمان از جمله ایجاد نشاط اجتماعی تلاش می کنیم که شواهد نشان می دهد که در این بخش موفق بوده ایم، از طرفی ارتباط گیری با مردم به اصطلاح کف جامعه است. اینکه ما به عنوان طلبه بتوانیم در بین مردم باشیم و گاها برخی تصوراتی که نسبت به ما وجود دارد اصلاح بشه، مسئله ی دیگر آگاهی دادن در مورد آسیب های اجتماعی ست که ما در قالب برنامه های کارشناسی، پخش کلیپ و فیلم و مشاوره در این جهت اقدام می کنیم.
وی در ادامه گفت: به هر صورت در مرحله اول ما طلبه ایم و وظیفه اصلی ما تبلیغ دین به مردم و پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی می باشد بنابراین باید ببینیم امروزه مردم بیشتر در کجا حضور دارند و بیشتر ناهنجاری ها و آسیبهای اجتماعی کجا هستند و برای آنجا برنامه ریزی کنیم؛ ما دریافتیم که مکانهای عمومی مانند پارک ها و سواحل دریاها بزنگاه بسیاری از آسیب های اجتماعی است و می توانیم با تبلیغ در این محل ها مخاطبان بیشتری را پوشش بدهیم، بنابراین وظیفه خودمان را تبلیغ در این مکان ها دیدیم در ادامه هم تاکید مقام معظم رهبری برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی موجب شده است که ما این موضوع را جدیتر بگیریم.
احدی در پایان اضافه کرد: مسئله ی مهم تر دیگر هم حضور قوی تر جریان انقلابی ست که بچه های انقلابی و مؤمن بتوانند در عرصه های هنری و فرهنگی حضور جدی تری داشته باشند. امیدوار هستم که در هر استانی یک «سفیرهدایت» راه اندازی شود و بچه های انقلابی بتوانند در عرصه های فرهنگی اجتماعی حضور پررنگ تری داشته باشند.