به گزارش حلقه وصل: نمایشگاه «نقشی بر سنگ» با نمایش ۱۰۰ اثر از هنرمندان به نام ایرانی، فلسطینی و بینالمللی رنجهای فلسطینیان را با زبان هنر روایت میکند. آثار این نمایشگاه از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران، حوزه هنری ، بنیاد فرهنگی روایت فتح، موسسه فرهنگی و هنری صبا ومجموعه شخصی گردآوری شده است.
آثار هنرمندان ایران و بینالمللی همچون حبیبالله صادقی، کاظم چلیپا، ایرج اسکندری، حسین خسروجردی، ناصر پلنگی، غلامعلی طاهری، مصطفی گودرزی، مرتضی اسدی، عبدالحمید قدیریان، احمد اسفندیاری، محمدعلی ترقیجاه، حبیبالله آیتاللهی، علی وزیریان، مصطفی ندرلو، سلیمان منصور، نبیل عنانی، مصطفی حلاج، مونا سعودی، کمال بلاطه، نوید نبعه، برهان کرکوتلی، عبدالمعطی ابوزید، عبدالرحمن المزین، حسین سعید، توفیق عبدالعال، ابراهیم هزیمه، محمد الشاعر، جمال افغانی، مارک ویریش، کلود لازار در این نمایشگاه به نمایش درآمده است.
محمدرضا وحیدزاده، کیوریتور نمایشگاه «نقشی بر سنگ» با اشاره کلی به این نمایشگاه، گفت: نمایشگاه نقشی بر سنگ منتخبی از آثار هنرمندان ایرانی، عرب و بینالمللی درباره فلسطین است. همانطور که از عنوان این نمایشگاه پیداست قرار است به هنر فلسطین بپردازد. هنری که مسئله آن موضوع فلسطین و حقی که این ملت دارند، است.
وی ادامه داد: آثار از سبکها، دورهها و هنرمندان مختلف گردآوری شده است. استاد حبیبالله صادقی، کاظم چلیپا، حسین خسروجردی، ناصر پلنگی و... از هنرمندان ایرانی این نمایشگاه هستند که آثار آنها به نمایش درآمده است. کارهایی به صورت گزیده و منتخب در این نمایشگاه گردآوری شده است. آثاری از هنرمندان بینالمللی مانند بنگسی، آی وی وی، مایک پار، سامیه حلبی و میسره بارود و تعدادی دیگر در این نمایشگاه استفاده شده است. ما در این نمایشگاه گزیدههایی را فراهم کردیم تا نشان دهیم، هنر امروز جهان به مسئله فلسطین چه نگاهی دارد.
کیوریتور نمایشگاه «نقشی بر سنگ» با اشاره به اتفاق ویژه این نمایشگاه اظهار کرد: آن چه که این نمایشگاه را از نمونههای مشابه خود مجزا میکند، بخش عربی این نمایشگاه یعنی بخش مربوط به هنرمندان فلسطینی و کشورهای دیگر عرب زبان است.
وی افزود: از این لحاظ این قسمت اتفاق ویژهای است، زیرا به پیشینهای بر میگردد. به نمایشگاهی که سال ۱۹۷۸ در بیروت برگزار شده است. نمایشگاهی که قرار بوده موزهای در تبعید بینالمللی هنر فلسطین باشد و پس از آزادی فلسطین در فلسطین به نمایش درآید. قرار بود به صورت موزه موقت در باشد تا به خانه خود برگردد. در این نمایشگاه ۲۰۰ اثر از ۳۰ کشور جهان از هنرمندانی نظیر نبیل عنانی، سلیمان منصور، مونا سعودی، مصطفی حلاج، کلود لازا، محمد شبعه و... از کشورهایی نظیر فرانسه، نروژ و ژاپن و ....عرضه شد.
وحید زاده: این مجموعه بینظیر است؛ این کلمه بینظیر در اینجا کلیشهای نیست و متاسفانه کلمه واقعی است. زمانی که میگویم بینظیر متاسفانه با تاسف آن را بیان میکنم چرا که تمام آثار نظیر آنها در سال ۱۹۸۷ پس از حمله اسرائیل به جنوب لبنان به طور کامل نابود میشود.
پس از حمله به محل سازمان آزادی بخش این موزه در تبعید که ۴۲ عدد از آن به موزه هنرهای معاصر تهران اهدا شده است، همگی در آن سازمان از بین میرود و هیچ نمونهای دیگر جز آثار اهدا شده به موزه هنرهای معاصر تهران باقی نمانده است. حتی تا مدتها کسی از سرنوشت این موزه خبر نداشته است.
وی با اشاره به هنر فلسطین یادآور شد: آنچه در این نمایشگاه به نمایش در میآید، تاریخ هنر فلسطین را نمایندگی میکند و به کمک آن بینندگان را به دهههای گذشته برده و با هنر فلسطین آشنا میکند.
کیوریتور این نمایشگاه در پایان گفت: این نمایشگاه بخش های مختلفی دارد که شامل بخش عربی، بخش هنرمندان شهیدی که اخیرا به شهادت رسیدند، بخش پوستر، بخش هنرمندان بین المللی، بخش هنرمندان ایرانی و بخش بازسازی غرفه ونیز ایران در ونیز است. این آثار با همان کیفیت ارایه شده در ونیز در گالری شماره شش ما بازسازی شده تا علاقه مندان به غرفه ونیز در ایران بتوانند این آثار را تماشا کنند.
قابل ذکر است این نمایشگاه از ۱۹ تیرماه افتتاح شده و مورد استقبال قشرهای مختلف مردم قرار گرفته است. این نمایشگاه تا ۱۸ شهریور در موزه هنرهای معاصر تهران میزبان علاقهمندان به هنر خواهد بود.