
سرویس معرفی: مراسم رونمایی از کتاب های «تاب طناب دار» و «دقیقا نیمه شب» در تالار سوره حوزه هنری با حضور شخصیت های مختلف سیاسی و فرهنگی، نویسندگان و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری گفت: از آقایان جعفری و پناهیان تشکر می کنیم که نگذاشتند فتنه 88 فراموش شود. امروز که گرد و خاک فتنه 88 نشسته است و از آن زمان فاصله گرفتیم، اسنادی پیدا و روشنگری هایی شده است که می تواند به نویسندگان ما کمک کند به فتنه 88 بپردازد. آنچه امروز دشمنان می گویند، برای اهل بصیرت روشن بود.
وی افزود: به یاد دارم شاعران مثل هر سال در شهریور سال 88 با مقام معظم رهبری دیدار کردند. ایشان در آنجا فرمودند که این اتفاقات، نعمت بزرگی برای انقلاب بود. آن ماجرا باعث شد نقطه ضعف نظام را بفهمیم. امروز که فتنه 96 را تجربه کردیم و در نطفه خفه شد، به خاطر تجربه سال 88 است. آنچه در سال 88 اتفاق افتاد، از بزرگترین اتفاقات کشور بود. با رهبری حکیمانه رهبری و هوشیاری مردم و تفضل الهی، مردم از این حادثه گذشتند. از آنچه پیش آمده است باید عبرت بگیریم. این وظیفه هنرمدان ماست که به این ماجرا نگاه دیگری داشته باشند.
در ادامه این مراسم محسن پرویز، نویسنده با اشاره به اینکه کتاب «دقیقا نیمه شب» آقای جعفری را چهار سال پیش خواندم و امروز دوباره این کتاب را مطالعه کردم، گفت: متاسفانه کم کاری هایی کردیم که فکر نمی کنم خیلی بخشیدنی باشند. یکی آنکه زوایای پنهان آن اتفاقات بدی که در کشورمان افتاد را به زبان هنرمندانه بیان نکردیم. همچنان غبار فتنه بزرگتری به نام بی اعتمادی نسبت به نظام در ذهن و فضای فکری گروهی از مردم باقی ماند. ما وظیفه داشتیم ابعاد مختلفی از فتنه را بیان کنیم، اما در این زمینه کوتاهی کردیم. فتنه ای که این روزها با آن مواجه شدیم خیلی روشن تر از سال 88 بود. دشمنان به این فتنه دل بسته بودند.
وی افزود: این که بتوانیم مسائل و مشکلات را در قالب داستان زیبا بیان کنیم، موثر است. خیلی موثرتر از این که در قالب یک مستند تاریخی بتوانیم آنها را روایت کنیم. در روزهای اول، پس از انقلاب خیلی تلاش می کردیم در هر جا کم و کسری است فعالیت کنیم. یکی از فواید فتنه هایی مانند سال 88 این است که دوباره انسان را از خمودگی بیدار می کند.
پرویز ادامه داد: تصورم از کتاب «تاب طناب دار» آقای پناهیان، این بود که همان روحیه جوانی ابتدای انقلاب احیا شده است. انصافا این کتاب در برخی فرازها خیلی خوب از عهده کار بر می آید. مخصوصا در آن بخشی که به سمانه و روایت منافقین می پردازد. همچنین کشش داستانی کتاب آقای جعفری آنقدر بالاست که خواننده به سختی می تواند کتاب را کنار بگذارد. سایر نویسندگان از همت این دو نویسنده بیاموزند و کتابی را درباره فتنه بنویسند. فتنه ایجاد شده اخیر به ما یادآور شد که فتنه ها تمام نشده و لازم است که بصیرت بخشی را به طور مداوم انجام دهیم.
در این مراسم حسینعلی جعفری، نویسنده کتاب «دقیقا نیمه شب» با اشاره به اینکه این کتاب در سال 90 و بازنویسی آن در سال 93 تمام شد، بیان کرد: تاریخ یکی از مسائلی است که به آن علاقه دارم. شاید تاریخ در بعضی جاها خشک و بی انعطاف باشد، اما داستان می تواند جذبه تاریخ را چند برابر کند. تاریخ بیهقی را کمتر در قفسه تاریخ پیدا می کنیم. این کتاب را بیشتر در قفسه ادبیات پیدا می کنید.این کتاب تاریخی است، اما به دلیل ساختار داستانی و ریزپردازی های دقیق در قفسه ادبیات قرارگرفته است.
وی افزود: بهترین ابزار بیان تاریخ ملی، مذهبی، حادثه عظیم قرن انقلاب اسلامی و تاریخ انقلاب، هنر است. اگر غفلت کنیم باز گرفتار فتنه های دیگری می شویم. همانطور که چند روز پیش، پس از چند سال دوباره اتفاق افتاد. «دقیقا نیمه شب» را می توان به آبی که گنجشک برای فرو نشاندن آتش نمرودیان برای حضرت ابراهیم می ریزد، تشبیه کرد. وقایع کتاب مستند،اما با چاشنی تخیل همراه است.
در ادامه این مراسم مهدی پناهیان، نویسنده کتاب «تاب طناب دار» با اشاره به تاریخ ملت ها اظهار کرد: تاریخ ملت ها مملو از حوادث پیچیده و رمز آمیزی است که غوطه خوردن در امواج آن چراغی را به مکتشفان آن ارزانی می دارد برای روزهای مبادا و برای روزها، هفته ها و سال های در پیش رو که ذهن ترسیمش را به امروزیان نمی دهد.
وی افزود: اگر چه برخی از این حوادث ملت ها به قلم تحلیل گران آمده است، اما در میان صدها تن، خوش کرده است. وقایع سال 88 یکی از همین اتفاقات پیچیده و چند لایه است. رمزهایی در رنگ مقدس سبز و در دل سنگ های شکسته و پرتاب شده در عصر آن روزهای مه آلود وجود داشت. سال هایی را چشم انتظار ماندم تا نویسندگان و هنرمندان قلم به دست بگیرند، اما رفته رفته نگران شدم که ابعاد آن به سنگ محک نکتهسنجان درنیاید. پس قلم به دست گرفتم و با ذوقی چموش و گریز پا نوشتم. کتاب «تاب طناب دار» تنها فرصتی را به غنیمت گرفت تا خود فتنه انگیزش را در پیش چشم شما قرار دهد.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران گفت: بنای خداوند این نبوده که جامعه اسلامی یکنواخت باشد و امکان ندارد روزگاری بدون امتحان سپری شود در 50 سال اخیر می بینیم که امتحان دوره های مختلف داشته است و سطح آن افزایش می یابد و پیچیده تر می شود. در مقایسه فتنه های قبل از انقلاب با دوران امام و دوران امام با دوران پس از امام می بینیم که چه مقدار سطح فتنه ها متفاوت شده است.
وی افزود: در فتنه ها همواره ریزش ها و رویش داشته ایم و اگر این اتفاق روی ندهد پویایی امکان پذیر نیست. خداوند در فتنه 88 یک خطر بزرگ را از سر نظام دور کرد. از میرحسین موسوی 20 سال خواسته می شد که کاندیدای ریاست جمهوری شود اما خواست خدا بود که او در سال 88 آن هم رو به روی رئیس جمهور مستقر کاندیدا شود. او می توانست چهار سال صبر کند و با 30 میلیون رای در دور بعدی پیروز شود. با توجه به خشنودی و اعتمادی که قشر انقلابی به او داشت راحت رئیس جمهور می شد اما فردی که با 11 میلیون آن طور ذات خود را نمایان کرد بی شک با رای بالا همه چیز را به باد می داد.
حجت الاسلام رحیمیان با اشاره به سنت های الهی گفت: حیله گرها وقتی توطئه می کنند ، توطئه آنها دامن خودشان را می گیرد و این از سنت های الهی است. اگر شما در مسیر حق پایدار باشید مکر حیله گران به خودشان باز می گردد و در نهایت به نفع رهروان حق می شود. از این رو بنا به سنت الهی آینده را روشن می بینیم. امروز جمهوری اسلامی در اوج تحریم ها و تنگناها در اوج اقتدار است و این مسئله برای بار اول نیست.
پدر شهید حسین غلام کبیری که در فتنه 88 به شهادت و رهبر انقلاب به او لقب شهید بصیرت داد در پایان این مراسم ضمن اشاره به روحیات فرزند شهیدش گفت: او بسیجی واقعی بود و با تمام توان در خدمت بسیج بود. او سال 88 امکان رای دادن نداشت اما از صبح در مسجد محل حاضر بود و پس از پایان زمان رای گیری او را از مسجد بیرون کردند اما او پشت در مسجد نشست تا شمارش آرا تمام شود. پس از این که شمارش آرا تمام شد به او گفتند حسین به خانه برو زیرا کسی که می خواستی رای اورد و او نیمه های شب وقتی به خانه آمد گفت تمام شد احمدی نژاد رای اورد اما به صورت ناجوانمردانه او را در درگیری های سال 88 مصدوم کردند و پس از آن به شهادت رساندند.
از جمله حاضران این مراسم می توان به محسن مومنی شریف، محسن پرویز ، سید نظام الدین موسوی ، حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان ، پدر شهید غلام کبیری، علی محمد مودب و افراد شاخص دیگر اشاره کرد.
در پایان این مراسم از کتاب های «تاب طنار دار» و «دقیقا نیمه شب» رونمایی شد و از نویسندگان این دو کتاب تقدیر و تشکر به عمل آمد.