
سرویس تلنگر: از آنجا که محور و مبنای جوامع غربی براساس اندیشههای سکولاریستی و انسان محوری است و نمیخواهند ارزشهای معنوی در جریان حکومتی و در دل مردم جای داشته باشد، سعی دارند با ایجاد سفسطههای سیاسی و فرهنگی، ارزشهای نظامات دینی بهویژه دین مبین اسلام را زیر سوال ببرند. در این راه با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی، جنگ نرم برنامهریزی شده و سلسلهواری علیه نظامهای اسلامی بهخصوص جمهوری اسلامی به راه انداختهاند.
به همین مناسبت و در راستای تبیین و آسیب شناسی ترفندها و انتقادات معارضین و مخالفان حکومت اسلامی ایران - که مدعی هستند جمهوری اسلامی با تحمیل دین به دولت قصد تزریق اجباری مباحث فرهنگی و اخلاقی به جامعه را دارند- خبرنگار سرویس تلنگر حلقه وصل، باحجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدجواد نوروزی، دکترای علوم سیاسی (گرایش جامعه شناسی) از دانشگاه امام صادق(ع) و عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گپ و گفتی انجام داده؛ تا به تحلیلی جامع و درستی درباره وضعیت مطلوب فرهنگی و اخلاقی یک حکومت اسلامی دست یابیم.
حجت الاسلام نوروزی در پاسخ به این شبههای که توسط رسانههای معارض مطرح میشود که بودجه دولتی ديوانسالاری مذهبی است و حکومت جمهوری اسلامی سالانه دهها هزار ميليارد تومان بودجه عمومی و ملی را خرج مساجد، زيارتگاهها، برنامههای قرآن و نماز و اعتکاف و زيارت، هيئتهای مذهبی، حوزههای علميه، اعزام مبلغ در داخل و خارج کشور و ديگر برنامهها و نهادهای مذهبی میکند؛ در حالی که بخشهای مربوط به حمل و نقل، ارتباطات، محيط زيست، آموزش، تغذيه و بهداشت کشور نيازمند سرمايهگذاریهای سنگين هستند؛ با تصریح این مطلب که تفاوت حکومت اسلامی با یک نظام غیر اسلامی در اهداف و پایههای فکری است گفت: فرق حکومت اسلامی با نظام لیبرال دموکرات این است که در برنامههای نظام دینی ما، دغدغه اقتصادی جامعه تنها یکی از برنامههای مهم حکومت اسلامی است و همه چیز به مسائل مادی و تأمین معیشت مردم ختم نمیشود و وظیفه اصلی حکومت اسلامی اقامه دین است.
مدیرمسئول و سردبیر نشریه معرفت افزود: چالش فکری و عملی میان اسلام و غرب، به عنوان دو نظام فکری اصلی در جهان معاصر، همواره در عرصة نظامسازی سیاسی و طرح نظریات مربوط به آن، خود را نشان میدهد، بهگونهای که این دو نظام فکری در چارچوبهای گوناگون فلسفی، فقهی و جامعه شناختی، سعی در نقد و به چالش کشیدن یکدیگر دارند.
مدیر گروه فقه سیاسی جامعهالمصطفی در ادامه گفت: در عصر حاضر، نظام سیاسی اسلام مبتنی بر اصل «ولایت فقیه» مورد نقد جدی مدرنیتة غربی و در رأس آن، اندیشة لیبرال ـ دموکراسی در ادارة جامعه قرار گرفته است. تبیین سکولاریستی نظام سیاسی اسلام، نقد ساختارها، و تبیین عرفی رفتار نخبگان و گروه های جامعه در نظام سیاسی اسلام، مهمترین این چالشهاست.
وی به تبیین معانی اقامه دین در جامعه اسلامی پرداخت و گفت: در حکومت اسلامی توجه به مسائل الهی و تأمین اهداف فرهنگی به اقامه دین تعبیر میشود. لذا در حکومت دینی اصلا نمیتوان نسبت به اقامه دین و احیای ارزشهای اسلامی بیتفاوت بود.
لزوما هر کار فرهنگی در کشور به معنای ترویج فرهنگ اسلام نیست
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با تأکید براینکه اقامه ارزشهای اسلامی مهمترین هدف انقلاب اسلامی در سال 57 بود، اظهار داشت: فلسفه قیام حضرت امام و همراهی مردم در این راه و شعارهایی که پیرامون واقعه سال 57 وجود دارد نشان میدهد که هدف نهایی مردم در ایجاد انقلاب اقامه دین و تطهیر و اصلاح نظام فرهنگی جامعه بوده است.
استاد حوزه و دانشگاه درمورد این پرسش که آیا حکومتهای سکولاری که دغدغه دینی ندارند به مسائل فرهنگی بیتوجه هستند، اظهار داشت: آنچه که در ظاهر امر پیداست حکومتهای غیر دینی بهویژه حکومتهای سکولاریسم غربی توجهی به مسائلی دینی ندارند؛ اما در عمل بزرگترین جبهه فعالیتشان در عرصه تولید و ترویج و تحمیل آرا و اندیشههای فرهنگی در قبال فرهنگ حکومتی دینی است.
وی با تأکید براینکه سکولارها به شدت دغدغه ترویج آرای فرهنگی خود را داشته و دیکتاتور مآبانه بر مبارزه و مقابله فرهنگی با حکومت اسلامی اصرار دارند، بیان داشت: سردمداران و پیشقراولان حکومت سکولاری برای اینکه بتوانند خودی نشان دهند، با ایجاد اسلام هراسی و ایران هراسی به دنبال تضعیف و تحقیر ارزشهای دین اسلام هستند.
بودجه اختصاصی به فرهنگ اسلامی بسیار ناچیز است
دکتر نوروزی با تصریح این مطلب که بودجه فرهنگی کشور نسبت به سایر بخشهای بودجهپذیر دیگر بسیار ناچیز است، گفت: اگر بخواهیم میزان بودجه اختصاص یافته کشور به بخش فرهنگی را رصد کنیم، از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بخش فرهنگی مظلوم واقع شده است.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که در حال حاضر کشور بودجههای زیادی را با نام امور فرهنگی در بخش هنری هزینه میکند، توضیح داد: آنچه که وزارت ارشاد به نام امور فرهنگی هزینه میکند، لزوما در راستای توسعه ارزشهای فرهنگ اسلامی مطلوب نیست و گاها ترویج مقولههای فرهنگ باستانی ایران است.
مدیرمسئول و سردبیر نشریه علمی و پژوهشی معرفت با تأکید مجدد بر اینکه پرداختن به موسیقی و بازیگری و مسائل خاص گردشگری لزوما ترویج ارزشهای دینی نیست بیان داشت: بسیاری از کارهای فرهنگ دینی را مردم خود به صورت خودجوش و در قالب وقف و نذورات انجام میدهند که معمولا دولتها در ترویج و سازماندهی این نوع اقدامات خیرخواهانه مردمی موفق عمل نکردهاند.
فلسفه انقلاب اسلامی اقامه فرهنگ دینی است
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با انتقاد از عملکرد دولتها در بخش فرهنگی گفت: متأسفانه فرهنگ دینی در دوره اصلاحات و دوره دوم ریاست جمهوری آقای احمدینژاد و حتی در دولت کنونی دچار مشکلات و آسیب های جدی شد.
عضو شورای بازنگری و ارتقاء علوم سیاسی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه حمایت از مقولههای فرهنگی اسلام جز رسالتهای مهم و حیاتی دولتهاست گفت: وقتی ریشه و فلسفه یک حکومتی به نام جمهوری اسلامی ایران و براساس دغدغههای فرهنگی اسلام شکل گرفته، نباید دیگر نگران بیتوجهی به اصالت فرهنگی آن توسط دیگران بود.
دکتر نوروزی با رد ادعای منتقدین حکومت اسلامی که مدعی هستند بودجه دولتی در خدمت دیوانسالاری مذهبی است گفت: تا آنجا که میدانم و برنامه نظام جمهوری اسلامی ایران است، بسیاری از اماکن مقدسی که در کشور وجود دارد با پول مردم و از طریق نذر و وقف افراد جامعه ساخته، تکمیل و اداره میشود.
عضوکمیته علوم اجتماعی کمیته حوزوی آموزش عالی خاطر نشان کرد: از طرفی این نکته را نیز باید مدنظر داشته باشیم که بسیاری از هزینههایی که برای امور فرهنگی و برنامه تعالی اخلاقی جامعه انجام میشود، جز وظیفه و رسالت هر حکومتی است که باید صورت بگیرد. شما کدام حکومت را میشناسید که برای برنامههای فرهنگی خود هزینه نکند.
عضو شورای علمی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در ادامه افزود: درخصوص هزینهکرد در مباحث فرهنگی و در مقام مقایسه با کشورهای غربی و کشورهایی که به هزینههای فرهنگی ایران خرده میگیرند، آنها بسیار بیشتر و پر زرق و برقتر از جمهوری اسلامی برای اهداف و برنامه فرهنگی خود خرج میکنند و حتی برای مبارزه با ارزشهای اسلام به روشهای ظالمانه و غیر اخلاقی متوسل میشوند. حالا چرا توقع دارند یک حکومتی دینی برای ترویج قانونی و عقلانی فرهنگ خود به کسانی که به ارزشهای اخلاقی و فرهنگی پایبند نیستند پاسخ دهد.