
حلقه وصل: 42 نفر از اعضای گروههای جهادی پنجشنبه شب (۱۳۹۸/۰۵/۱۰) در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی، به ارائه گزارش اقدامات خود در مناطق محروم و تشریح نظراتشان درباره این مسأله پرداختند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، ضمن تقدیر از این جوانان مؤمن انقلابی فرمودند: هرچه ممکن است تلاش کنید و پیش بروید. هرچه ممکن است فکر کنید و این فکر را به مرحله عمل در بیاورید. ایمان عادلی یکی از جهادگران حاضر در این جلسه بوده و در گفتگو با حلقه وصل از این دیدار بیادماندنی و تاثیرگذار می گوید:
جناب عادلی میخواستیم روایتی از این دیدار از زبان شما بشنویم، از سابقه این دیدار، که آیا تا کنون چنین دیداری بوده یا خیر و اینکه این جلسه به چه شکلی برگزار شد؟
بسم الله الرحمن الرحیم این اولین دیدار خصوصی بچه جهادیها با حضرت آقا بوده البته حضرت آقا دیدارهای عمومی با بچههای جهاد و جهادگران بسیج سازندگی داشته اند اما این دیدار اولا یک دیدار کاملا خصوصی بود و ثانیا تشکل هایی که صرفا بودند ذیل جهاد سازندگی نبودند، هرچند مسئول بسیج سازندگی نیز در این جلسه حضور داشت. در این دیدار 42 نفر از مسئولین گروه های جهادی یک نشست و دیدار کاملا صمیمانه با حضرت آقا داشتند و درد دل ها و مسائلشان را مطرح کردند.
از فضای جلسه بگویید، اینکه چه ساعتی برگزار شد و نحوه برگزاری آن چگونه بود؟
ما خیلی منتظر دیدار آقا بودیم با یک شوری 45 دقیقه قبل از لحظه دیدار از خیابان کشور دوست وارد بیت رهبری شدیم. وقتی وارد سالن جلسه شدیم حدود 6 عصر بود. نیم ساعتی به هماهنگی های اولیه جلسه و جمع بندی مطالبی که قرار بود بیان شود گذشت و حدود ساعت 6:30 دقیه تشریف آوردند. خب ورود آقا با ابراز احساس حاضران همرا بود و با شعار ای رهبر آزاده آماده ایم آماده و ذکر صلوات از ایشان استقبال کردیم. حضرت آقا تک تک نفرات و حتی خانم ها را مورد تفقد قرار دادند و سلام و احوال پرسی کردند و خوش آمدگفتند.
وقتی آقا نشستند نگاهی به ساعت انداختند و گفتند الان ساعت 6:30 دقیقه است و من تا 8:30 دقیقه خدمت شما هستم، جلسه هم جلسه شماست و من قرار است فقط بشنوم، این حرف نشان میداد که آقا میخواهند فضای جهادی را از زبان بچه ها بشنوند و میخواهند ببینند بچه های جهادی چه مسیری را طی کرده اند و چه مسائلی را پشت سر گذاشته اند و چه موقفی دارند.
بانی جلسه و درخواست کننده از آقا برای برگزاری این جلسه قرار گاه جهادی امام رضا بود و مهدی مسکنی مجری جلسه بود. مهدی مسکنی با این جملات جلسه را اغاز کرد؛ من از همان نسلی هستم که با دشمن جنگید، یاد آور حاج احمد کاظمی ها و حسن باقری ها الان این نسل آماده اند که فرامین شما را در سطوح مختلف و حل مسائل کشور پیگیری کنند و جوری در کارهای جهادی آب دیده شده اند که می توانند در موضوعات مختلف موفق از کار بیرون بیایند.بدون نیاز به بودجههای سنگین، بدون نیاز به فروپاشیهای پیچیده میتوانند مسائل کشور را حل کنند و جهادیها از این بابت رشد جدی داشتند و شما نمونههایی را در این جلسه میبینید، یک اشارهای هم کردند به اینکه ما چهل و یک نفر جهادی هستیم که در طلیعه چهل و یکمین سال انقلاب خدمت شما رسیدیم و یک نفر هم از دهه چهل میزبانشان هستیم حاج آقای یکتا هستند که حضورشان خود کمککننده به این بوده که بچهها به اردوهای جهاید بروند.
بعد یک نماهنگ کوتاه پخش شد از حضور بچههای جهادی در سیل لرستان و تطبیقش با فضای جنگ، هرچند خیلی کوتاه بود؛ ولی خوب بود. بعد آقای خانمحمدی از گروه جهادی آل یاسین شروع کرد نکاتش را گفت و گزارشی از کارهای مختلفی که در مناطق مختلف انجام دادند را به حضرت آقا ارائه کرد.
بعد از آقای خانمحمدی و یکی دو نفر دیگر از دوستان جهادی، دکتر فراهانی از طرف گروه های جهادی دانپزشکی صحبت کرد، دکتر فراهانی انتقادی از وضعیت علوم پزشکی داشت و گفت که چرا مثلاً من دندانپزشکم و نقاط مختلف کشور میروم و کارهایی میکنم، اما دولت در بحث علوم پزشکی چرا نمیآید کاری بکند که اطبای دندانپزشک دورههایشان را در مناطق محروم بگذرانند و برایشان مردم این مناطق کاری بکنند؟ صحبت دکتر فراهانی که تمام شد آقا گفتند چرا، هم دولت قبل هم این دولت تلاش کرده که این اتفاق بیفتد، من در جریانم اینطوری نیست که این کارها را پیگیری نکرده باشند، مشکلاتی دارد ولی دارند پیگیری میکنند طرح کادرها در مناطق مختلف روستایی باشد.
آقای برکوک این موضوع را مطرح کرد که ما انتظار داشتیم در انتخاب های شما جوانها پیشقدم باشند ولی در انتخاب های اخیر این اتفاق نیفتاده، یکی از دلایلش احتمالاً این هست که بزرگترها، مدیران توانمند مسن را نمیشود به کار نگرفت و تجربهشان را ندید، ما برای این مدلی نداریم؛ در قرارگاه جهادی امام رضا، مثلاً آقای قالیباف برای ما شش تا ده ساعت در هفته وقت میگذارد و این باعث میشود که ما از نظرات ایشان استفاده کنیم و ایشان هم کار را دست جوانها داده باشد و هم اشراف به موضوعات و تجربیاتش منتقل بشود. پیشنهاد ایشان این بود که مسئولین توانمند و مدیران توانمند مسن ما این کار را بکنند. بعد آقا یک شوخیای کردند که «انشاالله بکنند، انشاالله عقلشان برسد و چنین کاری بکنند» یک همچین چیزی گفتند و جمعیت هم خندیدند.
افراد زیادی در این جلسه صحبت کردند مانند آقای ابراهیم پور، حاج حسین یکتا، حاج آقای قاسمیان و... . یکی ازنکات جالب جلسه صحبت های رئیس بسیج سازندگی بود، رئیس بسیج سازندگی در صحبت هایش به این نکته اشاره کرد که باید برای این بیست و سه شهیدی که بچههای جهادی دارند فکری کنیم، اینها را بنیاد شهید نمیپذیرد و توی قطعه شهدا دفن نمیشوند، آقا فرمودند فقط اینها نیستند، کسان دیگری هم هستند که در فعالیتهای فرهنگی شهید شدند و یا تصادف بوده یا چیزهای دیگری بوده، ما باید پیگیری کنیم. آقا گفتند ما پیگیری میکنیم.
نقطه عطف جلسه این بود که حضرت آقا به حاضران در جلسه گفتند که پیشنهاد اجرای و تحققی که دارید چیست؟ چه کارهای می شود انجام داد؟ لذا حرف های کلی و ایده های کلی ندهید، نکات بالفعل بگویید و اقدامات تحققی که دارید پیشنهاد بدهید. حتی آقا فرمودند اگر دفتر ما کاری باید انجام بدهد یا باید به نهادی گفته بشود به آنها می گوییم، بنظرم آقا می خواستند بگویند من همه این نکات را پذیرفتم اما شما به سمت جلو بروید و کار کنید.
مهمترین نکات این جلسه چه بود؟
دو تا نکته در فضای بچهها خیلی جدی بود، یکی اینکه آقای قاسمیان به حضرت آقا گفتند جریان جهادی در کشور بالغ شده، و دیگر جریانی نیست که فقط به فکر ایجاد دستشویی و مثلاً ساخت و ساز در روستاها باشد، دارد به حل مسائل کشور فکر میکند و توان حل مسائل کشور را دارد و می تواند بار بزرگی از دوش جامعه بر دارد.
دیگر اینکه یکی از دوستان گفتند ما دو نسل جهادی داریم، یک نسل با اوقات فراغت و اردوی جهادی مناطق محرومشروع کرده و نسل دوم دارد زندگی جهادی و تشکل جهادی را منتشر میکند.
من هم گفتم ما دوست داریم این دیدار نقطه عطفی در جریان جهادی باشد؛ لذا طرحی آماده کردیم، پیشنهادی آماده کردیم که مکتوب خدمتتان ارائه میکنیم آقا به آقای حسین محمدی اشاره کردند و گفتند شما پیگیری کنید، جلسات را بگذارید، طرح را بیاورید، که انشاالله اجرایی کنیم. تا صحبت تمام شد، آقا فرمودند که اولاً خیلی خوشحال شدم از دیدن شما عزیزان، بیانات را با دقت گوش کردند، به معنای واقعی کلمه از بسیاری حرفهای شما بهرهمند شدم و استفاده کردم. بحمدالله برای من روشن شد که مجموعههای کارآمد و برنامهریز اهل فکر در مجموعه جهادی داریم.
افراد حاضر در جلسه جوان تر ها بودند یا غالبا همسن و سالان حاج حسین یکتا و حجت الاسلام قاسمیان؟
اتفاقا آقای مسکنی به این اشاره کرد و گفت ما فکر میکنم بیست و پنج نفر دهه شصتی هستیم، پانزده نفر دهه هفتادی، دهه پنجاهی هم پنج شش نفر هستند و اکثر جمعی که هستنند جوانان مدیر و توانمند عرصه جهادی هستند و اکثراً جوان هستند و آماده منویات شما و فرامین شما، یک جایی هم که حاج حسین گفت بچه های جهادی آماده دستور شما هستند، آقا گفتند که من که دستور داده ام.
در ادامه متن صحبت های رهبر انقلاب در این دیدار را از زبان یاسر حسین بیک یکی از حاضران در این جلسه خواهید خواند.
اولا خیلی خوشحال شدم از دیدار شما عزیزان، جوانان بیانات رو با دقت گوش کردم و به معنای واقعی کلمه از بسیاری حرف های شما بهره مند شدم و استفاده کردم و بحمدالله برای من روشن شد که مجموعه های کارآمد و برنامه ریز و اهل فکر در مجموعه جهادی داریم. خداروشکرمطالبی را یادداشت کردیم که غالبا توجه دارید، اما دو سه نکته را من یاد آوری می کنم:
یکی این که میدان جهاد، میدان خیلی وسیعی است؛ یعنی این مقداری که شما پیش رفتید شاید ده برابر این میتوانید پیش بروید. جهاد یعنی یک حرکت جوشیده از اعتقاد و باور قلبی و ایمان و بکارگیری توانایی ها. اگر ایمان و باور قلبی وجود دارد، این کار حد نهایی ندارد چون توانایی ها حد نهایی ندارد. دل شما، روح شما، مغز شما، توانایی فوق العاده ای دارد، شما ببینید به دنیای علم، به چه جایی رسیده، این ها نشانه ظرفیت بشری است.
هر مقداری که شما پیش رفتید ده برابر می توانید پیش ببرید و نسل های بعد از شما هم شاید صد برابر و هزار برابر بروند. جهاد این است یعنی اصلا هیچ توقف پذیر نیست.
جسم انسان محدود است و توانایی هایی دارد. ما توانایی های جسم خودمان را هم درست نمی شناسیم. مثلا با دست خودمان یک ضربه ای می زنیم یک کاری می کند. حالا با تمرین با همین دست میشود کاری کرد تا ده تا سنگ بشکند در حالی که خودمان از قبل این توانایی را سراغ نداشتیم.
حالا این جسم است، روح انسان که محدود نیست. با معنویت و فکر انسان، با تجربه ای که دارد ببینید چه کارهایی می تواند انجام دهد و چه پیشرفت هایی می تواند بکند. شما هرچه میتوانید تلاش کنید و پیش بروید، هرچه می توانید همین کاری که از بیست سال قبل شروع کردید، همینطور پیش بروید، فکر کنید و این فکر را به مرحله عمل در بیاورید.
در اثر تمرین قابلیت افزایش پیدا می کند. در اثر کار توانایی حاصل شده و آن را فهمیده ایم هرچه می توانید فکر کنید؛ بگذارید ما مجموعه عظیمی از نسل انقلاب اسلامی را در کشورمان شاهد باشیم که از لحاظ سهم فهم مسائل مدیریتی خدمت رسانی، ایجاد عدالت و قیام به قسط به جایی رسیده باشد که ذهن های معمولی بشر به جایی نرسیده و باید از او الگو بگیرند.
دوم اینکه ببینید اونوقتی کار شکل عمومی پیدا خواهد کرد که این جهت گیری، این فکر شما این جهت گیری شما تبدیل به یک گفتمان عمومی شود .
کما اینکه گفتمان علم معجزه کرد. گفتمان حرکت های جهادی شما ها را بوجود آورده باید کاری کنید که به گفتمان عمومی تبدیل شود. شما می توانید به محرومین خدمت کنید ]درحالی که[ یه عده ای هستند که محرومیت زندگی و جسمانی ندارند اما از خدمت گذاری محروم اند به این محرومین خدمت کنید.
شما چند درصد جوانای کشور هستید؟ (۱۰ درصد) خوب، آن ۹۰ درصد دیگه چرا باید از این حرکت جهادی مبارک محروم بمانند و این درصورتی که تبدیل به گفتمان بشود موفق است.
ما در مسائل گوناگون این را داشتیم. می توانید شما با ترویج این گفتمان، عده خودتون رو افزایش بدهید. همچنان که کیفیت خودتان را افزایش می دهید کمیت را می توانید افزایش دهید که یکی از وسایلش تبلیغات رسانه ای درست هنری است و این خیلی مهم است. مثلا همین قلعه گنج که اسمش گفته می شود ولی مردم نمی دانند که چه کارهای خوبی شده و من هم در جریانم که با کار یک جمعی تقریبا محرومیت از بخشی از منطقه ریشه کن شده و مردم همین را هم نمی دانند. اگر این گفته بشود چقدر امید را دربین جوان ها ایجاد می کند.
در محیط های خانوادگی، دانشگاه و دانشکده، مدرسه، محیط کار باید این کار را، این حرکت را ترویج کنید.
نکته سوم مساله ثبات و عدم لغزش است، خواهش می کنم به این اهمیت بدهید. شما با یک مجموعه جوان دارید کار می کنید. جوان در معرض دوتا آسیب است ، یکی آسیب عدم ثبات در راه و یک هم دچار شدن به ابتلاعات [ابتلائات] بشری. سربسته گفتم. مراقب باشیند جوان های شما از این آسیب ها مصون بمانند، در صراط مستقیم ثبات لازم است.
این هم به نظر من علاوه بر امور اعتقادی که لازم هم هست مربوط میشود به کارعملی یعنی عبادت، توجه، سر وقت نماز خواندن، حتما قرآن را هر روز خواندن ، در حد امکان مستحبات را انجام دادن
(در مناطق نیز) حتما نمازشان را در مسجد بخوانند و نماز را باتوجه و اول وقت بخوانند. رعایت اخلاص؛ سعی کنند کار برای خدا انجام بدهند.
این کار در سنین ما اگر سابقه نداشته باشیم و قبل تر نکرده باشیم کار سختی است. در سنین شما در سنین جوانی کار آسانی است، می توانید نیتتان را خالص کنید
[اگر این شد] رحمت الهی و هدایت الهی برای شما از همه طرف می بارد. هدی للمتیقین؛ خدا هدایتش را برای متقین قرار داده است.
اذان شد من هم تجدید وضو می خواهم بکنم.