
سرویس حاشیه نگاری: برنامه «گفت و گوی فرهنگی» رادیو گفت و گو با موضوع هنر انقلاب اسلامی با حضور میرشمس الدین فلاح هاشمی، مسئول موسسه فرهنگی محفل انس و عبدالحمید قدیریان، هنرمند و نقاش روانه آنتن شد.
در ابتدا هاشمی اظهار کرد: مفهوم هنر انقلاب اسلامی یا هنر متعهد را می توان از بیانات امام خمینی(ره) برگرفت. پس از انقلاب و با این تعاریف، تکلیف هنرمندان مشخص شد که باید متعهد و در خدمت گفتمان انقلاب اسلامی باشند.
وی با بیان اینکه ذائقهسازی برای مفاهیم و هنر انقلاب صورت نگرفته است، عنوان کرد: سالهاست که در سینمای ایران کمدی سخیف اکران شده است و مردم را به آن سمت سوق دادهایم.
هاشمی افزود: در اوایل انقلاب هنر از لحاظ تکنیک در سطح پایینی قرار داشت اما اندیشه دینی در سطح بالایی بود و نتیجه آن ساخته شدن کارهای خوب بود. گرچه در سال های اخیر نیز شاهد کارهای خوبی هستیم.
مسئول موسسه فرهنگی محفل انس اضافه کرد: زمانی که هنرمند در فضای دینی و انقلابی رشد نکرده است، ما شاهد هنری هستیم که تنها تکنیک در آن رعایت شده است و از سوی دیگر آفتی وجود دارد که افراد هنردوست که پایبند به مفاهیم انقلاب هستند آثاری فاقد تکنیک یا در کیفیت پایین تولید می کنند که نمونه آن بسیار زیاد است.
در ادامه برنامه قدیریان با بیان اینکه هنر انقلاب اسلامی به بسیاری از رویدادهای جهانی متصل شده است، گفت: سرعت تحولات بسیار سریع است و اگر به عنوان ام القری تعریف کامل و درستی نداشته باشیم، نمی توانیم تفکر انقلاب را تزریق کنیم.
وی عنوان کرد: گروه مقاومت جهانی باید بتواند از بسته فرهنگی ایران که همان هنر انقلاب است انرژی بگیرد و اسلام ناب را پیاده نماید. برای این منظور ما نباید هنر و اسلام را از هم جدا کنیم.
این هنرمند با ابراز تاسف از اینکه در حیطه هنر انقلاب، بسیار ضعیف عمل کردهایم، اظهار کرد: سرعت و اصول انقلاب در بحث معرفتی به قدری بالاست که می توان گفت ما حرکتی نکرده ایم. بسیاری از هنرمندان ما با کمبود موضوع مواجه هستند و سیر حرکت به ده سال آینده خود را نمی دانند.
قدیریان در ادامه تاکید کرد: این موضوع به معنای ضعف هنرمندان ما نیست بلکه با پایه های تفکر مرتبط است و به تعریف ما از انقلاب بازمی گردد.