
به گزارش حلقه وصل: فرقی نمیکند طلبه باشی یا پزشک، دانشآموز باشی یا دانشجو، تنها لازم است روحیهای داشته باشی از جنس جهاد و عزمی داشته باشی از عیار بسیج که در میدان خدمت به محرومان، شکوفا شود.
محرومیت در قلب استان چهارمحال و بختیاری موضوعی جدید نیست و این پدیده شوم، فقر و تنگدستی را برای برخی از مردم این استان به همراه دارد. از سالهای نه چندان دور اردوهای جهادی که بیشتر در قالب گروههای دانشجویی شروع شد برای زدودن چهره فقر در اطراف شهرها و روستاها اقدامی مناسب و مطلوب بود و با این وجود سازمان بسیج سازندگی استان به تبع اردوهای جهادی کشوری طرحهایی محرومیتزدایی را آغاز کرده است و در قالب اردوهای دانشجویی، دانشآموزی و بسیجیان محلات، این طرحها در حال انجام است.
فقط میتوان با کارهای جهادی به عمران و آبادی روستاها پرداخت والا اگر بنا باشد به برنامههای روی کاغذ دولتها دلخوش کرد باید 40 سال دیگر هم صبر کرد تا رنگ محرومیت از برخی شهرها و روستاهای این منطقه زدوده شود.
در این میان هماهنگی و همراهی دولت با بسیج سازندگی میتواند به روند برگزاری اردوهای جهادی بیشتر کمک کرده و سبب ایجاد شتاب، تنوع و وسعت در برگزاری این اردوها در اقصی نقاط استان باشد. سپاه یکی از دستگاهها و اداراتی است که علاوهبر حفاظت و صیانت از مرزها کشور و دفاع از حریم آلالله در داخل کشور برای محرومیتزدایی نیز تلاش میکند و همیشه هم پا و قدم با جهادگران در میدان خدمت به مردم محروم حضور داشته است.
تابستان امسال همچون چند سال اخیر دهها اردوی جهادی در گوشه و کنار این منطقه برگزار میشود که در صورت همراهی دولت میتواند به حل بسیاری از مشکلات مناطق محروم منجر شود.گروه جهادی عاشقان ولایت دانشگاه پیام نور شهرستان اردل، اقدام به برگزاری اردوی جهادی در روستاهای اطرف شهر سردشت از توابع شهرستان لردگان کردند.
گروه جهادی عاشقان ولایت که عمده کارها و فعالیتشان فرهنگی و تربیتی است امسال با مشورتها و توصیههای انجام شده به این نتیجه رسیدند که فعالیت خود را در شهر سردشت لردگان انجام دهند. افراد این گروه که متشکل از 19 خواهر و 6برادر بودند در اردویی 10روزه اقدام به برگزاری کلاس و فعالیتهای فرهنگی و تربیتی نمودند و در بین این گروه 6طلبه خواهر، یک طلبه برادر و یک روحانی حضور داشتند.
استقبال بینظیر روستاییان از گروههای جهادی
خانم خسروی مسئول گروه جهادی عاشقان ولایت شهرستان اردل در گفت وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت:بعد از اطلاع گیری و تحقیق در مورد منطقه سردشت برای اطلاعات بیشتر و تکمیل فرآیند شناسایی سه نفر از خواهران به همراه دو برادر به منطقه سردشت اعزام شدند که با هماهنگیهایی که انجام شد جلسهای با فرمانده سپاه سردشت ترتیب داده شد و اطلاعاتی راجع به منطقه از جمله سطح فرهنگی،سطح اقتصادی، میزان فعالیتهای فرهنگ، آسیبهای اجتماعی منطقه و ... بدست آمد و سپس با مسئولان گروه جهادی مستقر در منطقه نیز مشورت و صحبتهایی در مورد بحث اسکان، مشکلات و کمبودهای محل اسکان، شرایط منطقه و ... انجام شد و سرانجام به این نتیجه رسیدیم که با توجه به ظرفیت گروه دو روستای آبزیر و امام آباد که در 20کیلومتری شهر سردشت قرار دارند روستاهای هدف قرار گیرند و فعالیتهای گروه عمده در این دو روستا باشد. در آخر از محل اسکان گروه و روستا بازدید شد و همچنین با مدیران مدرسههایی که قصد برگزاری کلاس در آنها را داشتیم هماهنگیهای اولیه انجام شد.
وی افزود: بعد از شناسایی و با تکمیل کردن اطلاعات راجع به روستاهای هدف، افراد اصلی گروه در جلسهای گرد هم آمدند و به بررسی معایب و محاسن اردو پرداختند و همچنین پیگیر تامین آب محل اسکان شدند.
مسئول گروه جهادی عاشقان ولایت شهرستان اردل بیان کرد: از زمان شناسایی تا تاریخی که مدنظر بود برای اعزام گروه هماهنگیها و نامه نگاریهای لازم انجام شد به همین منظور و برای هماهنگیهای بیشتر روستاها و حل نمودن مشکلات اسکان و تکمیل امکانات لازم گروه پیشتاز متشکل از سه خواهر و دو برادر یک روز قبل از اعزام گروه اصلی به منطقه اعزام شدند و اقدامات لازم و فضا سازی محل اسکان را انجام دادند.
خسروی خاطرنشان کرد: با هماهنگیهای انجام شده همه اعضای گروه منهای کسانی که در لردگان یا سردشت به گروه اضافه میشدند در گلزار شهدای شهر اردل جمع شدند و با رد شدن از زیر قرآن عازم سردشت شدند. فاصله شهر اردل تا شهر سردشت حدود 180کیلومتر بود و برنامه ریزی طوری انجام شد که بتوان افتتاحیه اردو را به محض ورود گروه به محل اسکان با دعوت از فرمانده سپاه سردشت و بخشدار محترم برگزار نمود که این برنامه ساعت 10شب همان روز اعزام برگزار شد و توجیهات و برنامههای لازم و تقسیم بندی نیروها توسط مسئولان گروه انجام شد و گروه برای شروع فعالیتها از فردای آن روز آماده شدند.
وی گفت: در روز دوشنبه در دو روستا به همت دوستان کار فراخوانی و دعوت به همکاری و شرکت در برنامههای گروه انجام شد و برنامهها و فعالیتهای در نظر گرفته شده برای مردم روستا بیان شد.
مسئول گروه جهادی عاشقان ولایت شهرستان اردل با اشاره به برگزاری کلاسهای آموزشی تصریح کرد: کلاسهای آموزش قرآن، آموزش اذان، شعر خوانی، سرود، سرگرمی و بازی در چارچوب از قبل در نظر گرفته شده برای بچههای روستا که اغلب زیر 15سال سن داشتند به صورت مجزا انجام شد و استقبال زیادی نیز به عمل آمد. در کنار این کلاسها، کلاس آموزش احکام و تربیتی برای بانوان روستاها توسط مربیها زیر نظر روحانی گروه برگزار شد.
خسروی ادامه داد: در کنار کلاسهای تربیتی و آموزشی، در هر روستا 2الی 3 نفر که سابقه مشاوره یا دارای تحصیلات لازم در این زمینه بودند با رفتن بین اهالی روستا و دیدار رو در رو از مشکلات آنها که بیشتر خانوادگی و اعتقادی بود با اطلاع میشدند و تلاش مینمودند که با راه کارهای درست مشکلات و مسائل را حل نمایند.
وی گفت: یکی از فعالیتهای دیگر انجام شده، آموزش کاموا بافی، گلسازی و خیاطی توسط مربیان به اهالی روستا بود که امکانات و وسایل مورد نیاز قبل از اردو آماده و به همراه گروه آورده شده بود.
مسئول گروه جهادی عاشقان ولایت شهرستان اردل بیان کرد: با تحقیقاتی که انجام شد تنها شهید این دو روستا شناسایی و هماهنگی با خانواده ایشان و با خانواده یکی جانبازان زمان دفاع مقدس انجام شد و به همراه گروه سرکشی از دو خانواده انجام شد و به رسم یادبود هدیههایی به این دو خانواده بزرگوار داده شد.
خسروی خاطرنشان کرد: مسجد روستای آبزیر در اوایل اردو توسط خواهران محترم گروه غبارروبی شد و همچنین برای تجدید میثاق و مدد گرفتن از شهدا تمام گروه به گلزار شهدای سردشت رفتند و اقدام به غبارروبی نمودند.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره غذا افزود: با تلاش خواهران گروه جشنواره ی غذا با هدف مشارکت بیشتر بانوان در برنامه ها به صورت مسابقه ای برگزار شد و در انتها به افراد برگزیده جوایزی اهدا شد و در دو روستا تعداد 15خانواده نیازمند شناسایی شدند و اقلام خوراکی بین آنها توزیع شد.
حضور گروهای جهادی درم ناطق محروم یک نیاز مبرم است
مسئول گروه جهادی عاشقان ولایت شهرستان اردل تصریح کرد: برگزاری جلسات دعا، برگزاری نماز جماعت، برگزاری دورههای آموزشی شبانه، نشستهای اخلاقی به صورت مجزا و ... برنامههایی بود که برای خود افراد گروه در نظر گرفته شده بود.
خسروی ادامه داد: اختتامیه اردو برای افراد گروه با نتیجه گیری و گزارش گروههای مختلف گروه در مورد فعالیتهای انجام شده برگزار شد و همچنین اهدای جوایز انجام شد.
وی گفت: آنچه به چشم آمد نیاز مبرم منطقه به اینگونه اردوها و کارهای فرهنگی است که در کنار آن استمرار نیز نیاز است. نکتهای که حائز اهمیت است شرکت در این اردوها با تمام سختیها و مشکلات موجود است که باعث دلگرم شدن افراد گروه میشود دیدن مناطق محروم، ارتباط نزدیک با مردم، آشنایی و اطلاع از مشکلات مناطق این چنینی و ... نیاز هر فردی برای رشد و نمو است که اردوهای جهادی این فرصت را برای افراد شرکت کننده ایجاد میکند.
منبع : باشگاه خبرنگاران