با ظهور انقلاب اسلامی شکل جدیدی ازحکومت در دنیا پدیدار شد که بنای سازگاری با قطب قدرت استکبار را نداشته و به مبارزه با استکبار پرداخت. ظهور چنین حکومتی آن هم درمنطقه خاورمیانه که ازلحاظ اقتصادی دارای اهمیت بسیار زیاد است، باعث شد که نظام استکبار جهانی با تمام قوا به مبارزه با انقلاب برخیزد. با پایان یافتن جنگ و عدم پیروزی استکبار در زمینه های نظامی، تهاجمات به عرصههای دیگرکشیده شد. یکی از این عرصهها که خصوصاً در سالهای اخیر با تهاجمات گسترده همراه بوده است عرصه اقتصادی است.
بنابراین خود انقلاب اسلامی مکلف به نوآوری و نظریهپردازی و الگوسازی در عرصههای جدید اقتصادی است.
یکی از مسایلی که در سالهای اخیر مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است توجه به مسائل اقتصادی کشور می باشد. نامگذاری سالهای پی در پی با موضوعات اقتصادی و با محوریت اقتصاد مقاومتی نشان از اهمیت بالای این موضوع دارد. در این میان بانک و نظام بانکی که نقش اصلی و اساسی در رگهای اقتصاد جامعه دارد باید در نظام اسلامی کاملاً منطبق با موازین اسلام اداره شود تا به عنوان پایه و اساس اقتصاد اسلامی نقش موثری را ایفا کند.
سالهاست که تاکید مقام معظم رهبری در مسیر اجرای این سیاستها در نام گذاری سالها مشاهده میشود و به نظر میرسد دستگاههای اجرایی تا حدودی در این مسیر گام برداشته اند، ولی هم چنان تاکیدات ویژه رهبر انقلاب بر این مسیر پایدار بوده و با ورود به ۲۹ بهمن امسال، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی وارد هفتمین سال ابلاغ خود میشود.
29 بهمن ماه سال 1392 بود که سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با هدف تأمین رشد پویا و بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز بیستساله با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
و اکنون در آستانه ی سالروز ابلاغ این سیاست ها پویشی با عنوان «رسالت اندیشی نهضت اقتصادمقاومتی» از سوی مجمع فعالان اقتصادمقاومتی استان مازندران راه اندازی شد.
امیرحسین یوسفی دبیر مجمع فعالان اقتصادمقاومتی در استان مازندران در این خصوص به حلقه وصل گفت: با گذشت حدود هفت سال از ابلاغ این سیاست ها، رهبر انقلاب از اجرایی نشدن این سیاست ها به صورت کامل و دقیق ناراضی بوده و طی تذکرات متعددی این موضوع را اعلام کرده اند.
وی بیان داشت: رهبر انقلاب با طرح «مطالبات مشخص» در این زمینه، مسئولین را به اجرای دقیق این سیاست ها فراخواندند و مجمع فعالان اقتصادمقاومتی استان مازندران در آستانه ی سالروز ابلاغ این سیاست ها بر آن شد تا قدمی در جهت بازخوانی و تأملی در این سیاست ها بردارد.
این فعال فرهنگی ادامه داد: پیش از این نیز ما پویشی در حوزه گروه های جهادی راه اندازی کردیم تا مطالبات رهبری در این خصوص پیگیری شود و پویش «رسالت اندیشی نهضت اقتصادمقاومتی» نیز با هدف تحقق فرمایشات رهبری در دستور کار قرار گرفته است.
یوسفی تصریح کرد: از سال 92 تا کنون ما اقدام و توجه قابل قبولی در بخش اقتصاد مقاومتی از سوی مجموعه ها و نهادها در سطح کشور مشاهده نکرده ایم و حتی می توان گفت که بسیاری این سیاست ها را حتی مطالعه هم نکرده اند و ما در درجه نخست خواستیم که با این پویش تلنگر و حساسیتی نسبت به این موضوع ایجاد کنیم.
مسئول کارگروه اقتصادمقاومتی ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان مازندران اضافه کرد: فقدانِ اقدام و عمل لازم در این زمینه و بسنده کردن به «حرف» و در یک کلمه برخورد شعاری و سطحی با موضوع موجب تذکرات مقام معظم رهبری در این خصوص شده است و ایشان در برهه های گوناگونی به صراحت این موضوع را اعلام کرده و مسئولان را به اقدام جدی و «فراتر رفتن از حرف و شعار» فراخواندند.
وی خاطر نشان کرد: در این پویش دعوت فراگیر به بازخوانی وتأملی پیرامون سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب شده است و محورهای ارائه در این پویش بیان نظرات و تحلیل ها، تأملی بر مفاد سیاستهای اقتصاد مقاومتی، آسیب ها و موانع، نیاز ها و نقشه راه آینده و نقش گروه های مختلف مردمی در پیشبرد اهداف تعیین شده است.
یوسفی ضمن اشاره به قالب های شرکت در پویش اضافه کرد: علاقه مندان و دغدغه مندان می توانند محورهای مطرح شده را در قالب فیلم،صوت و متن برای ما ارسال کنند تا در نهایت همزمان با سالروز ابلاغ این سیاست ها آثار در رسانه های مکتوب و مجازی جهت ایجاد توجه و تأمل نسبت به این مهم منتشر شوند.
این فعال فرهنگی در ادامه گفت: دوستان تا 29 بهمن ماه نیز فرصت دارند که در این پویش شرکت کنند و نکته ای که باید عرض کنم این است که از آغاز این پویش ما آثاری از استان های دیگر هم دریافت کرده ایم که این نشان می دهد مانعی در ارسال نیست و دیگر فعالان فرهنگی، دانشجویی، اقتصادی، حوزویان و اساتید در استان های مختلف می توانند در این امر یاری گر ما باشند.
وی یادآور شد: ارسال آثار نیز از طریق پیام رسان تلگرام @jebhemedia_admin، صفحه اینستاگرام @jebhemedia
و پیام رسان ایتا به آدرس @jebhemedia_admin امکان پذیر است.
به هر صورت وظایف مسئولین در این زمینه کاملاً شفاف بوده و تذکرات رهبر معظم انقلاب درباره فراتر رفتن از برخورد شعاری با موضوع و برنامه ریزی و اقدام جدی در این حوزه، چندین بار تکرار شده است. «عالِم بی عمل» بودن از منظر عقل و دین نکوهش شده است و حال باید منتظر ماند و دید مسئولان و مدیران کشور و مجموعه های مردمی و انقلابی چه عملکردی در اصلاح رویه گذشته و روی آوردن به برنامه ریزی و اقدام جدی برای تحقق این سیاست ها خواهند داشت؟