دولت سیزدهم ضمن کاهش وابستگی به فروش اوراق، فقط در چها ماهه اول امسال، حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق را که در زمان دولت سابق فروخته شده بود، تسویه کرد.
مدیرکل دفترمطالعات بخش عمومی وزارت اقتصاد با اشاره به وجود کسری بودجه در 4 ماه اول امسال گفت: اراده دولت کنترل تورم است که با تشدید انضباط مالی و کنترل هزینه خود از کسری بودجه به عنوان یکی از عوامل اصلی تورم جلوگیری میکند.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران گفت: سازمان امور اداری استخدامی قول بررسی و مساعدت دادند تا در زمینه استخدام کارمند جدید همکاری بیشتری داشته باشند.
دولت رئیسی در حالی کشور را ظرف ۸ ماه بدون استقراض اداره کرد که کسری بودجه در دولت روحانی، ۸ برابر شد.
افزایش صادرات نفت در دولت سیزدهم با پوشش خلا بیش از ۲۲۷ هزار میلیارد تومانی کسری بودجه، نقش موثری در جلوگیری از تشدید مضاعف تورم در سال ۱۴۰۰ داشت.
اگر چه زمان و نحوه اصلاح سیاست ارز ترجیحی به صورت شفاف و جزئی اعلام نشده اما طبق تاکید فعالان اقتصادی حذف این ارز با رعایت چند سیاست پیشینی و پسینی بسیار ضروری است.
موضوع فروش اموال مازاد دولت، مدت هاست مطرح است اما در این راه موانعی نیز وجود دارد.
کارشناس اقتصادی گفت: مشکلات وجود ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیار بیشتر از نبود آن است به طوری که تورم وجود آن بسیار بیشتر از نبود این ارز است.
عضو کمیسیون اقتصادی گفت: ارز ترجیحی در کشور موجب ایجاد رانت برای بخش کوچکی از جامعه شده اما کل جامعه از این ارز ترجیحی متضرر میشود؛ امیدواریم دولت ریسک آن را بپذیرد و ارز ترجیحی را حذف کند.
مدیرعامل یک شرکت تأمین سرمایه گفت: سهم تامین مالی اقتصاد از بازار سرمایه ۱۰ تا ۱۲ درصد است.
تورم های مزمن سالیان اخیر و بررسی علل آن در این روزها بحث داغ محافل اقتصادی کشور است. در حال حاضر بیشترین تمرکز بر روی کسری بودجه و تغییر و تعدیل آن و تصویب و اجرای بدون کسری لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ است.
یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت باید برای کنترل هزینهها و اجرای عدالت در پرداختها برای دریافتی کارکنان دولت و شرکتها سقف تعیین کند.
جریان اوراق فروشی دولت در سال جاری نشان میدهد که در ماه حدود ۷۵۰۰ میلیارد تومان اوراق جدید منتشر کرده و مابقی اصل و سود اوراق گذشته بوده است.
کارشناس اقتصادی گفت:در اقتصاد ایران یک رشد نقدینگی نهادینه شده وجود دارد که باید اصلاح شود. اما جدای از آن، اصلی ترین عاملی که منجر به افزایش نقدینگی و افزایش تورم می شود، عامل بودجه ای است.
کارشناس بودجه گفت:دولت ماهانه ۵۰ همت پرداخت حقوق جاری برعهده دارد و از طرفی به طور متوسط ماهانه ۲۰ همت کسری تراز عملیاتی وجود دارد. این امر دوراهی استقراض و انتشار اوراق را درپیش خواهدداشت.
یک کارشناس بودجه گفت: مسئله اصلاحات ساختاری بودجه خود به قدری اساسی و پیچیده هست که پرداختن به آن دیگر جایی برای سایر مسائل در بخشنامه بودجه نمی گذارد.