به گزارش حلقه وصل، واکسیناسیون بیماری کووید ۱۹ همزمان با ایامالله دهه فجر با تلاش شبانه روزی وزارت بهداشت و پیگیریهای وزارت خارجه در سراسر کشور آغاز شد. بنابر گفته دکتر نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از امروز در ۶۳۵ بیمارستان دولتی، خصوصی و خیریه واکسیناسیون برای پرسنل درگیر در آی سی یو آغاز میشود و پرستاران، پزشکان، نیروهای بهیار و ... از جمله گروههایی هستند که واکسن را دریافت میکنند. امروز اولین نفراتی که با بیماران در ارتباط بودند واکسینه شدند و دو هفته دیگر واکسیناسیون سایرین آغاز میشود. همزمان در سراسر کشور، طرح واکسیناسیون کادر درمان در استانها آغاز شده است.
آغاز واکسیناسیون سراسری علیه بیماری کووید۱۹ در مرکزی سید محمد جمالیان اظهار کرد: بر اساس اعلام وزرات بهداشت اولویت اول در خصوص تزریق واکسن کرونا شاغلین در مراکز درمانی شامل پزشکان، پرستاران و کادر سلامت هستند که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا قرار دارند. وی افزود: افراد دارای بیماریهای زمینهای و افراد مسن بالای ۷۰ سال اولویت بعدی تزریق واکسن کرونا ویروس هستند که با هماهنگی انجام شده و در یک بازه زمانی مشخص تزریق صورت میگیرد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: بر همین اساس ۲۰۰ دوز واکسن در ابتدا سهمیه استان مرکزی بوده که امروز ۱۰۰ دوز آن به کادر درمان تزریق خواهد شد. جمالیان بیان کرد: در مرحله دوم نیز به گروه دوم تزریق انجام میشود. به گزارش حلقه وصل، اولین محموله واکسن کرونای روسی با عنوان «اسپوتنیک وی» پنجشنبه ۱۶ بهمن وارد کشور شد و قرار است محمولههای بعدی در هفتههای آینده وارد کشور شود.
تزریق اولین دُز واکسن کرونا در کرمانشاه با ورود اولین محموله کرونا به استان امروز اولین دزهای واکسن کرونا بر روی کادر درمان بخش ویژه بیماران کرونایی بیمارستان گلستان تزریق شد.
توزیع ۱۰۰ دوز واکسن کرونا در کهگیلویه و بویراحمد محمدمهدی بانشی گفت: ۱۰۰ دوز واکسن کرونا به استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده شد که ۵۰ دوز آن برای واکسینه کردن پرسنل مبارزه با ویروس کرونا در بیمارستان شهید جلیل، ۲۵ دوز بیمارستان شهید رجایی گچساران و ۲۵ دوز در بیمارستان امام خمینی (ره) توزیع شد. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه امروز اولین مرحله واکسیناسیون کرونا در بیمارستان شهید جلیل یاسوج انجام شد، گفت: مطابق سند کشوری، واکسیناسیون کرونا در فاز اول شامل این گروهها میشود، کارکنان خط اول ارائه خدمت به بیماران کووید۱۹ که در معرض خطر بالای ابتلا و انتقال عفونت به سایراعضای جامعه هستند.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: همه پرسنل بیمارستانهای بستریکننده بیماران کووید شامل همه پرسنل تشخیصی، درمانی، خدمات، انتظامات، اداری شامل تزریق واکسن میشوند.
وی عنوان کرد: افراد با ریسک بسیار بالای بستری شدن و مرگ به دلیل کووید، افراد با ریسک بالای ساکن در مراکز نگهداری، افراد ساکن در خانههای سالمندان و پرسنل خانههای سالمندان، جانبازان ساکن در مراکز نگهداری جانبازان و پرسنل این مراکز، افراد کمتوان ذهنی و جسمی ساکن در مراکز نگهداری و پرسنل این مراکز، جانبازان بالای ۵۰ درصد و جانبازان شیمیایی تنفسی شامل مرحله تزریق میشوند.
تزریق نخستین واکسن کرونا در قم همزمان با آغاز تزریق واکسن در کشور، طی مراسمی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم و در برابر اصحاب رسانه استان، نخستین تزریق واکسن کرونا در قم انجام شد. نخستین واکسن کرونا در قم به دکتر شجری یکی از پزشکان تزریق شد.
اولین سهمیه واکسن کرونای هرمزگان ارسال شد فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علومپزشکی هرمزگان گفت: اولین محموله واکسن کرونای هرمزگان از سهمیه وارداتی اخیر شب گذشته با خودرو از تهران ارسال شده و تزریق آن از اواخر هفته جاری یا اولین روز هفته آینده آغاز میشود. به گفته وی، اولویت تزریق با کادر درمان در بخشهای آیسییو کرونا است. به گفته نوروزیان، این واکسن در دو نوبت و به فاصله دو هفته از هم تزریق میشود و بیش از ۹۱ درصد ایمنی ایجاد میکند. تاکنون ۱۰۰۶ نفر در هرمزگان در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
آغاز واکسیناسیون کادر درمان در بیمارستان بوعلی قزوین واکسیناسیون کادر درمان با واکسنهای کوید۱۹ که اخیرا وارد کشور شده است، صبح امروز در بیمارستان بوعلی قزوین آغاز شد. پیشتر مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی قزوین ابراز امیدواری کرده بودند، واکسیناسیون کادر درمان، سالمندان و گروههای پرخطر استان تا پیش از فرارسیدن سال جدید در استان قزوین انجام شود.
آغاز واکسیناسیون کرونا در استان بوشهر اولین مرحله واکسیناسیون کرونا در بوشهر با اولویت کادر درمان در بیمارستان سلمان فارسی آغاز شد. سعید کشمیری در این خصوص اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی وزارت بهداشت، واکسیناسیون ویروس کرونا با گروه هدف کارکنان بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانها در بوشهر از امروز آغاز شد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: چندین پایگاه تزریق واکسن برای کارکنان بخشهای مراقبت ویژه در استان آماده شده است که در بوشهر واکسیناسیون در بیمارستان شهدای خلیج فارس انجام میشود. گفتنی است، دکتر بهرام ناصری دوست اولین پزشک دریافت کننده واکسن روسی در استان بوشهر بوده است.
آغاز واکسیناسیون بیماری کووید ۱۹ در آذربایجان غربی جواد آقازاده اظهار داشت: واکسیناسیون بیماری کووید ۱۹ امروز، سه شنبه در آستانه چهل و دومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در استان آغاز میشود. وی تصریح کرد: این واکسیناسیون با حضور محمدمهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی و مسوولان استانی در بیمارستان جامع زنان ارومیه آغاز خواهد شد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی اضافه کرد: نوع واکسن استفاده شده در این واکسیناسیون، روسی و از نوع اسپوتنیک (spotnik v) است. آقازاده ادامه داد: در مرحله نخست، این واکسن به کادر درمانی بخشهای مراقبتهای ویژه بیماران کرونایی در استان تزریق خواهد شد.
آغاز نخستین مرحله واکسیناسیون کرونا در اصفهان مهدی فارسی با اشاره به آغاز واکسیناسیون کرونا اظهار داشت: با توجه به اینکه تنها راه کنترل بیماری کرونا واکسیناسیون جامعه است، وزارت بهداشت پیگیر بود که علاوه بر اینکه واکسن کرونا در کشور ساخته میشود تا زمان نتیجه بخش بودن آن، کشور از واکسنهای وارداتی هم استفاده کند. کارشناس مسؤول برنامه آنفلوآنزا و کرونا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: واکسن اسپوتنیک که در کشور روسیه تولید و وارد کشور شده است، یکی از بهترین واکسنها با کمترین عارضه است و بالای ۹۱ درصد اثربخشی و ایمنیزایی برای فردی واکسینه شده به همراه دارد. وی با اشاره به اینکه هفته گذشته ۲۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شده که برای ۱۰ هزار نفر استفاده میشود، عنوان کرد: هر نفر باید دو دوز به فاصله ۲۱ روز تزریق کند، از این تعداد در پارت اول هزار و ۴۶۰ دوز برای ۷۳۰ نفر سهم اصفهان شده است. فارسی ادامه داد: جانبازان بالای ۴۰ درصد و جانبازان شیمیایی و افرادی که در مراکز نگهداری سالمندان و معلولان تحت نظر بهزیستی هستند، آنها نیز جزو فاز یک قرار میگیرند. وی گفت: در فازهای بعدی تا آخر سال آینده عموم جامعه اصفهان واکسینه میشوند که بخشی از آنها از واکسنها وارداتی و بخشی از واکسنهای داخلی خواهد بود. آرش نجیمی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این رابطه گفت: واکسیناسیون کرونا همزمان با کل کشور که واکسن آن از کشور روسیه تأمین شده است، در اصفهان آغاز شد شد. وی با اشاره به اینکه در گام اول واکسن اسپوتنیک روسیه به کادر درمان در بیمارستانهای ریفرال تزریق میشود و در اصفهان بیمارستان عیسی بن مریم به دلیل اینکه بیمارستان ریفرال کرونا است و با توجه به اینکه کادر آی سی یو پر خطرترین گروه کادر درمان هستند، تزریق واکسن انجام شد. نجیمی با بیان اینکه هر دو هفته یک بار وزارت خانه بر اساس دریافتی که دارد واکسن را در اختیار استانها قرار میدهد، گفت: واکسیناسیون به مرور بر اساس گروههایی که اولویتبندی شدهاند، انجام میشود.
آغاز نخستین مرحله واکسیناسیون کرونا در خوزستان صبح امروز همزمان با سراسر کشور اولین مرحله واکسیناسیون ویروس کرونا از کادر درمان بیمارستان رازی اهواز آغاز شد. قاسم جلالی پزشک فوق تخصص ریه از اسفند ماه سال گذشته در حال خدمت در بخش بیماران کرونایی است که امروز به عنوان نخستین فرد از کادر درمان خوزستان واکسن کرونا را تزریق نمود. واکسن کرونا در این مرحله فقط به کادر درمان بخشهای ICU بیمارستانهای پذیرای بیماران کرونایی تزریق خواهد شد. فرهاد ابول نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این خصوص گفت: واکسیناسیون امروز، نویدی برای روزهای امنتر است. وی افزود: این فرآیند در روزهای آینده و با ورود بخشهای بعدی واکسن به استان ادامه خواهدداشت.
آغاز واکسیناسیون کرونا در گیلان آبتین حیدرزاده با اشاره به ورود اولین محموله واکسن کرونا به گیلان اظهار کرد: بر اساس آییننامه وزارت بهداشت، واکسن کرونا ابتدا به پرستاران بخش ICU در بیمارستانهای استان تزریق میشود. وی با بیان اینکه در اولین محموله ارسالی از وزارت بهداشت ۱۳۰ واکسن کرونا به گیلان اختصاصیافته، افزود: این واکسن هر هفته و در هر نوبت با میزان بیشتری در اختیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان قرار میگیرد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به سیاستگذاریهای صورت گرفته برای تزریق واکسن کرونا، گفت: کادر درمان بیمارستانها، کادر بهداشت استان، سالمندان پرخطر از دیگر گروههای در اولویت دریافت واکسن هستند. حیدرزاده با بیان اینکه واکسنهای فعلی رایگان هستند، تصریح کرد: توزیع خارج از شبکه و تزریق واکسن کرونا ممنوع و جرم محسوب شده و دریافتکنندگان واکسن کرونا در سیستم بهداشت کشور ثبت میشوند که با توجه زیرساختهای تعریفشده امکان دریافت دو بار واکسن کرونا وجود ندارد.
آغاز واکسیناسیون کرونا در خراسانشمالی افشین دلشاد اظهار کرد: همزمان با سراسر کشور، واکسیناسیون کرونا در استان خراسان شمالی نیز انجام و این واکسیناسیون برای تمام پرسنل icu بیمارستانهای استان که از قبل داوطلب شده بودند انجام شد. وی گفت:با توجه به اینکه امکان واکسیناسیون برای تمام مردم بهصورت همزمان وجود ندارد، مانند سایر کشورها بر اساس اولویتهای سازمان بهداشت جهانی، گروههای پرخطر در اولویت تزریق هستند. معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: برنامه واکسیناسیون سراسری کرونا در کشور، بهصورت اولویتبندی گروههای پرخطر تا تابستان سال آینده ادامه پیدا خواهد کرد و مردم از اجتماع و حضور در مراکز درمانی خودداری نمایند. وی اضافه کرد: برای آگاهی از این اولویتبندیها به اطلاعیههایی که از طریق رسانهها منتشر میشود مراجعه نمایند. دلشاد با اشاره به اینکه واکسیناسیون کاملاً رایگان است تصریح کرد: برنامه واکسیناسیون برای تمام مردم ایران در نظر گرفتهشده است، اما اجباری در تزریق وجود ندارد. وی در پایان گفت: در خراسان شمالی با توجه به داوطلبینی که وجود داشتند واکسیناسیون در بیمارستانهایی امام حسن مجتبی علیهالسلام بجنورد و آیتالله هاشمی رفسنجانی شیروان انجام شد.
آغاز واکسیناسیون کادر درمان لرستان مریم کوشکی اظهار داشت: امروز همزمان با سراسر کشور واکسن کرونا به پرسنل بخش مراقبتهای ویژه بیماران کرونایی در مراکز درمانی اصلی کرونا در استان تزریق شد. وی با بیان اینکه این محموله شامل ۲۶۰ دوز از واکسن است، افزود: بر اساس مطالعات علمی این نوع واکسن در دو مرحله باید تزریق شود که دوز دوم آن به فاصله ۳ هفته بعد از دوز اول تزریق میشود. دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: واکسن کرونا که برای کادر درمان تزریق شد از نوع روسی و با نام تجاری اسپوتنیک ۵ است این واکسن در این مرحله به افرادی که به کرونا مبتلا نشده باشند تزریق میشود. کوشکی در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به اینکه این واکسن فعلا مجوز تزریق برای افراد زیر ۱۸ سال را ندارد، تصریح کرد: محمولههای بعدی به زودی برای استان ارسال میشوند که در ادامه برای سایر گروههای هدف تعریف شده تزریق خواهد شد. بر اساس پروتکلهای وزارت بهداشت این واکسن ابتدا به کادر بهداشتی درمانی و افراد دارای بیماری زمینهای و پرخطر تزریق میشود همچنین در فاز دوم برای افراد دارای محرومیت و آسیب پذیری بالا با فاصله سنی ۱۰ سال تزریق خوااهد شد.
آغاز واکسیناسیون کرونا در رفسنجان علی اسماعیلیندیمی اظهار کرد: همزمان با ایامالله دهه فجر و شروع واکسیناسیون کشوری سهمیه واکسن دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم رسید و ما تا دقایق دیگر تزریق به اولین گروه از پزشکان و پرستاران شاغل در آیسیسو را انجام خواهیم داد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عنوان کرد: این واکسن دو تزریق خواهد داشت؛ دز اول امروز و دز بعدی سه هفته بعد تزریق خواهد شد که امیدواریم تا سه هفته دیگر دزها و سهمیههای بعدی هم برسد. وی بیان کرد: در ابتدا از پرسنل پرخطر در معرض بیماری شروع خواهیم کرد، بعد پرسنل بخشهای عادی، اورژانس و کادر بهداشتی درمانی و در آینده نزدیک سراغ سایر گروههای پرخطر شامل افراد سالمند، بیماران مزمن ریوی، معلولان شیمیایی و سالمندان در آسایشگاه سالمندان میرویم. اسماعیلیندیمی افزود: واکسیناسیون بهتدریج همه گروهها را شامل میشود و امیدواریم با شروع واکسنیاسیون و ایجاد ایمنی در کادرهای بهداشتی درمانی و افراد پرخطر و همزمان رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم سال ۱۴۰۰ را با شرایط بهتری شروع کنیم. وی خاطرنشان کرد: در مود پروتکل، بر اساس برنامه ملی واکسیناسیون کشوری انجام میشود هیچ واکسنی در خارج از سیستم دانشگاههای علوم پزشکی و معاونت بهداشتی توزیع نخواهد شد، بنابراین مردم به جای خاصی نباید مراجعه کنند.
تزریق واکسن کرونا در مازندران سید عباس موسوی اظهار کرد: ۹۶۰ دوز واکسن اسپوتنیک روسی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای تزریق کادر درمان قرار گرفته است. وی تصریح کرد: این تعداد واکسن در دو مرحله برای ۴۸۰ نفر از اعضای کادر درمان در نظر گرفته شده و تزریق میشود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطر نشان کرد: در این مرحله کادر درمان بخشای سی یو امام خمینی (ره) و بوعلی ساری، بیمارستان رازی قائمشهر و بیمارستان امام خمینی بهشهر تزریق میشود. موسوی دلیل تزریق واکسن کرونا در این مراکز درمانی را در اختیار داشتن امکانات و تجهیزات ویژه نگهداری و تزریق واکسن اعلام کرد. وی با اعلام اینکه واکسن کرونا باید طی دو مرحله تزریق شود، گفت: نوبت بعدی تزریق این واکسن بر اساس برنامهریزی وزارت بهداشت انجام میشود.